Per Frick och IF Elfsborg är överens om en kontraktsförlängning som knyter Elfsborgs nummer 17 till föreningen över säsongen 2021.
– Det känns fantastiskt bra, Elfsborg är hemma för mig och det är här jag vill vara, säger Per Frick.

Det har varit på gång ett tag, men nu står det helt klart att Per Frick förlänger sitt kontrakt med IF Elfsborg, föreningen som han representerat sedan ungdomstiden, över säsongen 2021. Ett riktigt glädjebesked såhär i midsommartider för alla gulsvarta att fira.
– Det känns självklart jättebra att ha fått till den här förlängningen. Jag vill vara kvar i Elfsborg och uppenbarligen vill föreningen fortsätta jobba med mig, så allt är kanon, säger Per Frick.
”Frickadona” kom till IF Elfsborg som 17–åring in i föreningens ungdomsverksamhet, och har sedan dess gått den långa vägen till dagens stjärn– och kultstatus på kanske framför allt ståplatsläktaren där man besjunger hans namn varje match. Förutom ett halvårs utlåning till Falkenberg där Per säsongen 2013 var med och spelade upp FFF i allsvenskan har den i dag 26–årige forwarden varit Elfsborg och Borås trogen under nio års tid. En tid som nu alltså får en fortsättning.

– Elfsborg är verkligen hemma för mig och jag trivs så himla bra i föreningen, staden Borås och med allt runtomkring. Det var ett lätt beslut att ta med förlängningen, helt klart, säger Frick.
Under de kommande tre och ett halvt åren som Per Fricks nya kontrakt sträcker sig över hoppas han kunna uppnå mycket, både för sig själv och med laget.
– Jag både tror och hoppas att vi får igång vårt spel ännu mer nu när allsvenskan drar igång igen, och även längre fram i tiden så känner jag att vi kommer kunna vara med och utmana. Jag är övertygad om att allt det nya som kom in i år kommer falla väldigt väl ut i framtiden. Det är en resa som jag vill vara med på, säger Frick.

IF Elfsborgs manager Jimmy Thelin är mycket nöjd över att forwardstanken Frick har förlängt över säsongen 2021:
– Per Frick är en spelare som vi tror mycket på, så det är mycket glädjande att han och föreningen är överens om en kontraktsförlängning. Han har redan visat mycket bra, och jag vet att det finns ännu mer att plocka ut, säger Thelin och fortsätter:
– Per förkroppsligar Elfsborgskulturen med sitt hårda arbete och lojalitet, och han hanterar det ansvar som följer med det på ett väldigt bra sätt. Han är här för att bidra och det visar han på varje träning, säger Thelin.
Klubbchef Stefan Andreasson är glad över Per Fricks kontraktsförlängning:
– Per är en egenfostrad spelare som har gjort det bra under en längre tid. Vi har haft en bra dialog med honom under en längre tid och är nu nöjda med att avtalet är klart, säger Andreasson.