Vi har alla våra drömmar. Vissa vill bli skickliga kockar, andra vill få stå på scen och sjunga och andra drömmer om att bli läkare. Tim Rönnings dröm? Den är att få ta guld med IF Elfsborg. Möt killen som nu kan göra den drömmen verklig när han från och med i dag tillhör IF Elfsborgs A–trupp.

En kall kväll tidigt in på november 2006 satt en sju år gammal Tim Rönning i Kilafors (Hälsingland) och såg på när IF Elfsborg säkrade sitt första SM-guld på 45 år. Då detta var åren som han började kolla på fotboll och även hade syskon som bodde i Borås så kände Tim att IF Elfsborg var klubben han ville bli supporter för.
Idag, den 10 juli 2018, genomförde Tim sin första dag som A-lagsspelare i IF Elfsborg och det känns verkligen som att en kille med bägge fötterna på jorden har tagit sin plats i omklädningsrummet. Längst in i omklädningsrummet tillsammans med Joakim Nilsson kommer nu Tim få sitta och förbereda sig inför träningar och matcher. Tim, som kom till Elfsborg för två år sedan och sedan dess har spelat i samtliga U–lag, fick reda på vid årsskiftet att han efter studenten kommer att få flyttas upp i A-laget, och då förberedelser givetvis är viktiga så är det klart och tydligt vad Tim har för mål och drömmar med IF Elfsborg och sin karriär som helhet.
Det finns inget som jag egentligen har velat träna extra på under tiden som jag har väntat på att flyttas upp. Jag känner att jag trivs mest med att göra min egna grej och lära mig utifrån de erfarenheterna. Det känns dumt att försöka sig på nya saker som bara skulle kunna krångla till det för mig. Så jag kände att jag helt enkelt bara får köra på under den här sexmånadersperioden i U19 för att vara så redo som möjligt, säger Tim Rönning.

Förväntningarna har varit stora och denna dagen har såklart varit något Tim har fått vänta på och framförallt kämpa sig till väldigt länge, så efter att ha fått frågan så sitter en stolt Tim och och ler när han ska svara gällande känslan som helhet om att börja sitt äventyr i IF Elfsborgs A–lag.
Man är ju såklart oerhört stolt och det är verkligen en enormt stor ära att få chansen att få representera IF Elfsborg på elitnivå. Men jag är inte nöjd här. Jag kommer att sträva efter att göra mitt allra bästa och förhoppningsvis kunna få spela så mycket som möjligt. Jag har två riktigt duktiga målvakter framför mig i Kevin och David, men jag gillar konkurrenssituationen och med tanke på att de är så underbara killar så ser jag fram emot att kunna få lära mig nya saker nu varje dag när man tränar med dem, säger Tim.
Finns det något särskilt som du vill träna extra på och helt enkelt bli bättre på?
– Ja det skulle vara att bli en mer aktiv målvakt, att få vara med och läsa av spelet, hjälpa sina lagkamrater, kunna stå långt ut och eventuellt fungera som ett kontringsskydd, kunna vända om på spelet och så vidare. Givetvis finns det såklart så mycket mer man vill och bör utveckla, men i nuläget är detta något jag skulle vilja förbättras på, säger han.
För supportrarna som inte kanske vet precis allt om dig eller vad för typ av målvakt du är. Finns det någon särskild målvakt i världen som du anser dig själv likna eller som du helt enkelt ser som en förebild?
– Jag ser väldigt mycket upp till David De Gea. Förmodligen världens mest reflexsnabba målvakt och som  även är en målvakt som inte krånglar till det för att synas lite extra. Han får jobbet gjort helt enkelt och det gillar jag väldigt mycket.
Vad har du för mål med din tid här i Elfsborg och din karriär som helhet?
– Mitt fokus ligger till 100 procent på Elfsborg och så vill jag ha det. Eftersom att jag själv tänker som en supporter och samtidigt vet vad alla boråsare och fans drömmer om så känner jag att det såklart vore riktigt häftigt att få vinna ett SM–guld med IF Elfsborg, säger Tim Rönning.

Det kontrakt som Tim Rönning skrev på i vintras och som gäller från och med i dag sträcker sig över de kommande tre och ett halvt åren. Den talangfulle målvakten är med andra ord bunden till föreningen över säsongen 2021. IF Elfsborg vill välkomna Tim in i A–truppen och önska honom det största av lyckönskningar.