Nytt kontrakt, genomfört sin första tävlingsmatch och är bakom A-lagets avancemang i Svenska cupen, ja det har varit en händelserik vecka för ny uppflyttade Gustav Henriksson som är stolt och glad över att äntligen få tillhöra IF Elfsborg A-trupp permanent. ”Det känns väldigt skönt, det är detta som jag har strävat efter sen jag kom till klubben”.

Strax innan sommarens inledning så fick Gustav Henriksson mer och mer träna tillsammans med A-laget. Mittbacken som spelat i klubben i över fyra-års tid fick i början på veckan beskedet att han är redo att få kliva upp permanent i IF Elfsborgs A-trupp. Gustav har under sin tid i föreningen tillhört U-17 och uppåt och har under det senaste året fått spela regelbundet i U-21 där han visat på kvalitéer som idag belönat honom med en uppflyttning till de stora killarna. ”Det känns väldigt bra, nu har jag nått ett utav mina delmål genom att få skriva på ett A-lags kontrakt, nu är det bara att fortsätta kriga på och förhoppningvis kunna jobba mig in laget och därefter förhoppningsvis även startelvan”, avslutar Gustav som helt klart verkar ha fokuset inne på helt rätt saker.

Gustav beskriver sig själv som en huvudstark mittback som gillar att visa kraft i närspelet kring spelarna som utmanar honom, han beskriver även sig själv för att vara en spelare med en hög lägsta nivå: ”Jag kanske inte alltid är bäst på plan, men mitt fokus har ständigt och jämt varit att helt enkelt bara göra jobbet”.

Manager Jimmy Thelin om Gustav Henriksson
Gustav har tävlingsinstinkten för att jobba och göra IF Elfsborg bättre. Han har ett starkt disciplin på och utanför planen för att kunna jobba sig in i startelvan. Vi i ledarteamet är här för att guida honom så mycket vi bara kan, resten är upp till honom att träna hårt, sköta kosten ordentligt och leva fotboll varje dag, avslutar Jimmy.

Gustav Henriksson har signerat ett nytt avtal med föreningen där kontraktet sträcker sig till slutet av säsongen 2020, han har också tilldelats nummer #28.