Elfsborg tog sig till Uppsala för möte med Sirius på lördagseftermiddagen och trots en drömstart blev det förlust med 4-2.

Knappt hade matchen på Studenternas IP i Uppsala satt sig när Kevin i Elfsborgsmålet fick kasta in handduken med en krånglande rygg. Han lämnade över målburen till David Olsson, den så talangfulle andramålvakten som stått nästan samtliga matcher i Elfborgs U-21-lag under året. Han hade inte varit på plan länge när han fick en hemåtpass och en rusande Siriusanfallare fick en fot emellan på ett motlägg och bollen dansade snabbt mot mål. I sista sekunden fick David bort bollen från mål och därmed avstyrde en katastrofstart. I anfallet efter kunde Elfborg istället ta ledningen när Sirius styrde in bollen i eget mål. Sist på bollen i Elfsborg var Frederik Holst. Elfsborg trummade på och fick straff i den 21:a minuten efter att Per Frick gått omkull. Edu Obasi var säkerheten själv och 2-0 var ett faktum. I fotboll kan allt hända och efter 2-0-målet blev inte matchen som Elfsborg hade tänkt sig…

På något sätt fick Sirius luft under sina vingar och kunde i den 34:e minuten skicka in reduceringen till 2-1  efter en målvaktsretur och strax innan paus kunde dem även kvittera efter en hörna. En så säker ledning hade förvandlas till en gastkramande uppgörelse.

Andra halvlek var inte bättre än den första ur Elfsborgs ögon utan Sirius trummade på och ägde största delen av halvleken. Bäst chanser i gulsvart hade Edu Obasi och Per Frick men deras chanser gick inte in. Istället kunde Sirius ta ledningen två gånger om och med 4-2 på resultattavlan så fick Elfsborg ytterligare en tuff förlust i bagaget. Noterbart är att Edu Obasi, Simon Olsson och Per Frick är avstängda till nästa match.

IK Sirius FK – IF Elfsborg 4-2 (2-2)
Mål: Björkström (11, självmål), Edu Obasi (20′), Moses Ogbu (34′), Christer Gustafsson (45′), Mohammed Saeid (62′), Moses Ogdu (72′)
Varning, Elfsborg: Chinedu Obasi, Simon Olsson, Per Frick
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter: 3534
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard (8′) – Frederik Holst (75′), Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Robert Gojani, Samuel Holmén (52′), Stefan Ishizaki – Daniel Gustavsson, Per Frick, Chinedu Obasi
Ersättare: David Olsson (8′), Jesper Manns, Simon Olsson (52′), Simon Lundevall (75′), Jesper Karlsson, Viktor Prodell, Gustav Henriksson