Den årliga ungdomsavslutningen är en lång tradition inom IF Elfsborg och under torsdagskvällen var det dags igen för priser, utmärkelser och avtackning för våra yngsta spelare. Parkhallen fylldes av våra pojkar och flickor i föreningens breddverksamhet, ledare samt föräldrar för en härlig helkväll.

Mathias Strinäs agerade konferencier  och efter det obligatoriska fikat var första punkten på programmet intervjuer med A-lagsspelare. Dagens gäster var Ibrahim Dresevic, Jesper Karlsson och Simon Olsson som fick berätta inför de 250 ungdomsspelarna lite om hur det är i A-laget och vad som krävs för att nå dit.

Efter det delades det ut priser. De spelare som i sin årskull vann Bästa Kompis–priset fick även ta emot ett ungdomsstipendium i form av 500 kronor från Gamla Elfsborgare och Sven Jonassons minnesfond. Stipendium ur Bäcks minnesfond delades även ut. Alla ungdomsspelare i IF Elfsborg går igenom värdegrundsutbildning som en del av deras fotbollsutbildning. Bra kompis-priset är ett sätt att stärka föreningens värdegrundsarbete.

Kjell Antonsson, ungdomsansvarig i IF Elfsborg, var mycket nöjd med avslutningen:
– Det blev som vanligt en riktigt trevlig tillställning. Det är alltid lika fantastiskt att se de yngsta på plats och något som ligger mig varmt om hjärtat är utdelningen av Bästa Kompis–priserna som vi håller högt. Att vara en bra kompis och ta hand om alla på bästa sätt är precis så som vi vill ha det i vår verksamhet, säger Antonsson och fortsätter om hur han ser på året som gått i stort:

– När man är ute på Ryda Sportfält och ser alla planer fullproppade med unga spelare känns det fantastiskt. Vi har en otroligt bra organisation med duktiga ledare som gör ett fantastiskt jobb dag ut och dag in, och våra ledare vill jag verkligen framhäva. Våra spelare får en bra utbildning både på och utanför planen, vilket naturligtvis är det viktigaste, Det känns lite vemodigt att lämna en verksamhet som jag trivts väldigt bra i under många år avslutar Kjell.

Under kvällen blev nämligen även Kjell Antonsson avtackad för sina nio år som ungdomsansvarig i IF Elfsborg. Ersättare från och med årsskiftet 2019 blir Joakim Alexandersson med bland annat 175 allsvenska matcher för föreningen på meritlistan.

Gamla Elfsborgare och Sven Jonassons minnesfond har under många år delat ut ett stipendium till en spelare eller annan person verksam inom föreningen med bra värderingar och ledaregenskaper. 2014 gjordes ett tilägg där det numera även delas ut ungdomsstipendium till de unga spelare som i sin årskull vinner Bästa Kompis–priset och därmed får en ersättning på 500 kronor. Syftet är att stärka och lyfta upp det viktigaste priset man kan få som ungdomsspelare i IF Elfsborg.

Vinnarna av årets Bästa Kompis, Gamla Elfsborgaren och Sven Jonassons stipendium:

F8 – Mariel Rojas

P8 – Timothy Ebenhag

F10 – Stella Johansson

P10 – Matej Siric

P11 – Azem Fekaj

P12 – Abdulahi Muse

P14 – Artin Sahiti

P14 – Henrik Berge (Bäcks minnesfond)