Rami Kaib och Gustav Henriksson inför säsongen

Publicerad: 2019-01-24 02:17, Uppdaterad 2019-01-24 11:28

Målsättningar inför säsongen, utvecklingen och vad Gustav Henriksson och Rami Kaib vill förbättra i sitt spel. Läs om vad våra två lovande försvarare har att säga om allt som står innanför dörren året 2019.

Det är onsdag den 23:e januari, kraftiga vindar slår över IMG Academy’s ”Soccer Complex” när IF Elfsborg går ut på den fint vattnade planen. Med kraftiga vindar råder det ändå inget tvivel om att värmen ligger på över 20 grader, en varm-kall onsdagsförmiddag när Miguel kallar till sig alla spelare för att köra igång den gemensamma uppvärmningen.

Rami Kaib (21), som tog klivet in i startelvan 2018 är såhär långt nöjd med träningslägret och anser att träningarna och IMG Academy har varit en bra start på försäsongen:
– Det har varit riktigt bra, vi har haft tuffa men bra träningspass. Faciliteterna är helt fantastiska, otroliga planer, bra gym och en kost som varit väldigt bra hittills. Så jag känner mig nöjd.

Gustav Henriksson (20), hyllar faciliteterna och tycker att träningslägret är ett fantastiskt tillfälle att bygga gemenskapen i truppen:
– Sammanhållningen, vi lever med varandra dygnet runt i två veckor. Att då få göra detta samtidigt som man tränar på fina planer, äter och umgås så är det klart att träningslägret är en viktig startpunkt på en bra sammanhållning som stärker oss inför säsongen.

Vad anser du själv är det som ni har fokuserat mest på såhär långt?
– Det finns olika saker. Visst, saker kan alltid förbättras men jag tycker att det ser väldigt bra ut hittills, vi är nu två veckor in på försäsongen och man känner att tempot redan är riktigt högt och att killarna är taggade på att göra 2019 ett väldigt starkt år, säger Gustav.
– Det är väl ändå speluppbyggnaden, att träna oss förbi första pressen. När vi väl gör det tycker jag att vi är starka på att skapa målchanser med duktiga spelare där uppe, svarar Rami.

Gustav Henriksson fick göra sin debut i Allsvenskan borta mot Hammarby, inte den lättaste av matcher men den unga mittbacken stod för en stabil insats där man tog med sig en 1-0 seger hem till Borås från Tele2 Arena. Nu vill ”Gurra” utvecklas ännu mer och har en bestämd plan för den kommande säsongen:
– Jag behöver utvecklas inom allt. Om jag ska säga något specifikt så är det nog att börja ta mer initiativ i det offensiva spelet. Att våga slå långbollar på djupet, att helt enkelt våga ta dem lite mer avgörande passningarna.

Rami har även han en plan för hur han ska kunna utvecklas inför och under den kommande säsongen:
– Att fortsätta på samma spår, att kunna ta till mig information från de äldre spelarna, Jimmy och helt enkelt lyssna så mycket jag kan för att kunna förbättra mitt spel.

Tävlingsmatcherna i cupen och Allsvenskan närmar sig bara mer och mer, har du någon klar bild av vad din målsättning är för 2019, isåfall vad?:
– För mig är det att börja göra mer poäng. Först och främst assists, kanske något mål med men framförallt assists för att kunna hjälpa laget så bra som möjligt. Sen lagmässigt är självklart målet att vi bara ska komma så högt upp som möjligt, avslutar Rami.
– Mitt mål är såklart att ta en startplats i A-laget. Sen målet för laget är att vi ska gå in med allt vi har för att sluta så högt upp som möjligt, så enkelt är det bara, avslutar Gustav.

Huvudpartners