Efter två veckors träningsläger i Florida var IF Elfsborg tillbaka i Sverige och gästade i eftermiddags IFK Norrköping på Östgötaporten.

Tidigt in i matchen, efter en luftduell, klev en skadad Joakim Nilsson av planen och ersattes av Jon Jönsson. Elfsborg började i övrigt matchen bra, med högt tempo och hård press – Pawel Cibicki hade redan efter åtta minuter två avslut mot Norrköpings mål. IF Elfsborg stod för den större delen av bollinnehavet i den första halvleken och hade lika många målchanser som IFK Norrköping, men hemmalaget tog vara på sina chanser och hade efter första halvlek en ledning med 2-0.

IFK Norrköping tog i andra halvlek mer och mer över matchen och utökade sin ledning i den 73e minuten. IF Elfsborg kom under andra halvlek till en del målchanser och kunde genom en sen hörna reducera till 3-1, som också blev slutresultatet.

-Vi är i den första halvleken bra i vår struktur, med bra speluppbyggnad och bra försvar. Norrköping gör dock två mål och får ytterligare en chans på liknande sätt, så det är saker vi måste justera och korrigera inför framtiden. Andra halvleken är tuffare för oss – vi pressar lite för tidigt och öppnar upp oss själva i flera lägen. Det gäller att alla är med på tåget nu, vissa har kommit längre än andra i utvecklingen men alla vill vara med och ambitionen är hög. Nu är det bara hårt jobb och noggrant in i de sista veckorna innan tävlingssäsongen börjar, säger Manager Jimmy Thelin.

Truppen:

Kevin Stuhr-Ellegaard

Tim Rönning

Jon Jönsson

Gustav Henriksson

Joakim Nilsson

Frederik Holst

Filip Schyberg

Joakim Engström

Anton Thorsson

Jesper Manns

Rami Kaib

Stefan Ishizaki

Samuel Holmén

Simon Olsson

Alex Dyer

Simon Lundevall

Per Frick

Pawel Cibicki

Marokhy Ndione

Deniz Hümmet

Målgörare:

– Haksabanovic 1-0, minut 21

– Jordan Larsson 2-0, minut 25

– Nyman 3-0, minut 73

– Jon Jönsson, minut 88

Byten:

– Joakim Nilsson 🔁 Jon Jönsson

– Stefan Ishizaki 🔁 Alex Dyer

– Rami Kaib 🔁 Jesper Manns

– Samuel Holmén 🔁 Denis Hümmet

– Marokhy Ndione 🔁 Per Frick

– Joakim Engström 🔁 Simon Lundevall

– Anton Thorsson 🔁 Simon Olsson