Förlust för IF Elfsborg i träningsmatchen mot IFK Norrköping

Publicerad: 2019-01-31 21:51

Efter två veckors träningsläger i Florida var IF Elfsborg tillbaka i Sverige och gästade i eftermiddags IFK Norrköping på Östgötaporten.

Tidigt in i matchen, efter en luftduell, klev en skadad Joakim Nilsson av planen och ersattes av Jon Jönsson. Elfsborg började i övrigt matchen bra, med högt tempo och hård press – Pawel Cibicki hade redan efter åtta minuter två avslut mot Norrköpings mål. IF Elfsborg stod för den större delen av bollinnehavet i den första halvleken och hade lika många målchanser som IFK Norrköping, men hemmalaget tog vara på sina chanser och hade efter första halvlek en ledning med 2-0.

IFK Norrköping tog i andra halvlek mer och mer över matchen och utökade sin ledning i den 73e minuten. IF Elfsborg kom under andra halvlek till en del målchanser och kunde genom en sen hörna reducera till 3-1, som också blev slutresultatet.

-Vi är i den första halvleken bra i vår struktur, med bra speluppbyggnad och bra försvar. Norrköping gör dock två mål och får ytterligare en chans på liknande sätt, så det är saker vi måste justera och korrigera inför framtiden. Andra halvleken är tuffare för oss – vi pressar lite för tidigt och öppnar upp oss själva i flera lägen. Det gäller att alla är med på tåget nu, vissa har kommit längre än andra i utvecklingen men alla vill vara med och ambitionen är hög. Nu är det bara hårt jobb och noggrant in i de sista veckorna innan tävlingssäsongen börjar, säger Manager Jimmy Thelin.