Under söndagen spelar IF Elfsborg den direkt avgörande gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. För motståndet står Djurgårdens IF på Tele 2 Arena.

Efter en fantastisk inledning i Svenska cupen i matchen borta mot Hässleholms IF tog IF Elfsborg, veckan efter, emot Superettanlaget IK Frej Täby på Borås Arena. 1-1 blev slutresultatet efter en mycket sen kvittering av Samuel Holmén. Nu krävs seger i Stockholm för att avancera vidare i Svenska Cupen.

-En otroligt viktig match. Vi ser fram emot den här matchen enormt mycket och tack vare det sena målet mot IK Frej så har vi alla chanser att ta oss vidare från gruppspelet här i cupen. Vårt stora mål har ju varit att knipa en Europaplats och cupen är det lättaste sättet att nå Europaspelet, säger Stefan Ishizaki.

-De förberedelserna vi har gjort den här veckan har ju verkligen varit att samla kraft, energi och motivation till att åka upp till Stockholm och slå Djurgården, avslutar Stefan Ishizaki.

Match: Djurgårdens IF – IF Elfsborg, Svenska Cupen

Matchstart: 15.00

Arena: Tele 2 Arena

Se matchen: CMORE

Truppen:

Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning, Jesper Manns,  Christopher McVey, Deniz Hümmet, Samuel Holmén, Pawel Cibicki, Simon Lundevall, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Per Frick, Simon Olsson, Simon Strand, Jonathan Levi, Stefan Ishizaki, Marokhy Ndione, Frederik Holst, Gustav Henriksson.

Matcher i Svenska Cupen

IF Elfsborg

Hässleholms IF – IF Elfsborg 1-4

IF Elfsborg – IK Frej Täby 1-1

Djurgårdens IF

Djurgårdens IF – IK Frej Täby 2-1

Hässleholms IF – Djurgårdens IF 0-3