Seger krävdes i den sista och avgörande omgången av gruppspelet i Svenska Cupen. Det blev en målrik match på Tele 2 Arena som Djurgården tillslut vann med 3-2.

Hemmalaget inledde matchen starkast och det höll på att börja riktigt jobbigt när Djurgården, redan efter tio minuter, fick en straff efter en duell i straffområdet. Kevin Walker sköt straffen i ribban. Strax därefter tog istället IF Elfsborg ledningen efter att Jonathan Levi kommit loss på högerkanten. Simon Olsson slår en fantastisk djupledsboll mot Levi som sedan lägger in bollen till Pawel Cibicki som genom en Djurgårdsspelare sätter dit 0-1. En riktigt bra start för IF Elfsborg i en annars böljande första halvlek på Tele 2 Arena, med målchanser åt båda håll. IF Elfsborg höll ledningen till halvtid.

Den andra halvleken rivstartade och hemmalaget kunde efter en lågt slagen hörnvariant kvittera. Hemmalaget tryckte sedan på efter ett ledningsmål och kunde efter ännu en hörna göra 2-1. IF Elfsborg reagerade direkt – strax efter ledningsmålet vinner Jonathan Levi bollen högt uppe på Djurgårdens planhalva. Levi slår sedan en precis passning mot Cibicki som lägger in 2-2. Ännu ett fint samarbete av de båda nyförvärven.

Efter kvitteringsmålet hade Elfsborg sedan svårt att skapa något eget bollinnehav och chanserna saknades i den andra halvleken. På tilläggstid kunde Djurgården sedan göra 3-2, vilket också blev slutresultatet. IF Elfsborg är därmed utslaget ur Svenska Cupen.

Svenska Cupen, omgång 3, 3 mars

Djurgårdens IF– IF Elfsborg 3-2 (0-1)

Målskyttar, IF Elfsborg: Självmål, Pawel Cibicki

Varningar, IF Elfsborg:  Jesper Manns, Simon Strand, Frederik Holst

Startelva IF Elfsborg:

IF Elfsborg: Kevin Stuhr-Ellegaard, Jesper Manns (Ut) , Gustav Henriksson, Joakim Nilsson, Simon Strand, Samuel Holmén, Simon Olsson, Deniz Hümmet (Ut), Jonathan Levi, Pawel Cibicki (Ut), Simon Lundevall

Ersättare: Tim Rönning, Rami Kaib, Frederik Holst (In) , Stefan Ishizaki (In), Per Frick (In), Christopher McVey, Marokhy Ndione.