I och med Guliganernas satsning Visa hjärta för Elfsborg har det nu passerat 350 seriebiljetter på Elfsborgsläktaren.  Historiskt köper många supportrar på ståplats sina seriebiljetter under sista månaden inför premiär och nu är det dags att lägga i den sista växeln inför matchen mot Hammarby 1 april.

Isak Edén är ordförande i Guliganerna och berättar om hur föreningens medlemmar varit engagerade i arbetet med att sälja seriebiljetter
– Att hjälpa till och sälja seriebiljetter är något som vi brinner för och bidrar med till IF Elfsborg varje år. Genom en bra seriebiljettförsäljning lägger vi en bra grund att stå på under hela året när det gäller engagemanget på ståplats. Genom satsningen ’Visa hjärta för Elfsborg’ har vi byggt en kampanjsida, publicerat film- och bildmaterial i sociala medier plus att vi affischerat med det viktiga budskapet. Vi har dessutom haft ideella krafter som varit med på IFEs ringkvällar och sålt seriebiljetter via telefon. Swishkampanjen för att sälja seriebiljetter gav närmare 45 000 kr in på bara några dagar.

Hur har mottagandet varit under kampanjens gång?
– Till att börja med var det lite gnälligt efter 2018. Men nu har mycket av tonläget förändrats, många vill vara med och bidra till att 2019 blir bättre och då är det något konkret och bra att bidra med att köpa seriebijett. Det är viktiga pengar in för IF Elfsborg och något som ger en bra grund att stå på under året för att skapa bra stämning på ståplats. Nu är nästa delmål att passera 400 sålda, det borde vi göra inom kort.

Det senaste initiativet är att IF Elfsborg tillsammans med supportrar startat upp en biljettfonden. Vad innebär det?
– Många supportrar vill göra något konkret för att vara med och dra mer publik till matcherna.  Sedan åren med LikaOlika och med personalen i Vi Tillsammans finns ett stort kontaktnät ut till barn och ungdomar i Borås. Biljettfonden möjliggör att IFE kan bjuda in de som socialt och/eller ekonomiskt har svårast att ta sig till Borås Arena. Det kan vara ungdomar från en fritidsgård, ett fotbollslag eller ett boende för ensamkommande. Elfsborgsläktaren ska vara en öppen mötesplats för alla! Över 8000 kr har samlats in från supportrar och flera sponsorer kommer att vara med  och bidra.  Vill du bidra? Swisha valfri summa till 123 311 4899 (Märk betalningen biljettfond).

Har du köpt din seriebiljett än? Läs mer och köp här. 

För frågor, maila biljetter@elfsborg.se