210822 Elfsborgs Rasmus Alm under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Hammarby den 22 augusti 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0113

Rasmus Alm ser fram emot publikfest mot IFK Göteborg: ”Otroligt inspirerande”

Publicerad: 2021-10-01 09:03

IF Elfsborg tar under fredagskvällen emot IFK Göteborg hemma på Borås Arena. En match som av flera anledningar kommer bli speciell.
– Alltid roligt att möta dem och speciellt nu när det är fritt fram för publiken, säger Rasmus Alm.

IF Elfsborg kommer från ett tungt möte med Mjällby AIF i den förra omgången. Matchen på Strandvallen slutade med en fyramålsförlust. Rasmus Alm försöker summera vad som inte riktigt fungerade.

– Det är väl mer en helhet, förra året åkte vi på en sån mot Häcken och nu mot Mjällby. Det är bara att se till att det inte får hända igen. Vi ska hitta tillbaka oss själva och blåsa på rejält mot Blåvitt.

Han fortsätter:

– Man kan inte bara se en match. Allt vi har gjort under två års tid kan vi inte radera på grund av en enda match. Det är bara upp på hästen igen, analysera och gå vidare.

Chans på revansch får man alltså under fredagen när IFK Göteborg kommer på besök.

– Alltid roligt att möta dem, speciellt nu när det är fritt fram för publiken och allt vad det har att erbjuda. Så det känns otroligt inspirerande och det ska bli sjukt roligt att gå ut och spela den matchen.

Vad förväntar du dig för match?

– Jag tror att det blir en intensiv match med två lag som vill vinna såklart. Högt tempo och mycket dueller. Ett klassiskt derby.

Gör en sådan här match något extra med dig?

– Det är klart det blir lite extra, men samtidigt är det tre poäng som i alla andra matcher som står på spel. Så på det sättet en match som alla andra. Men det är klart, lite derby, lite hat, lite extra av allt. Man kan alltid hitta de sakerna i alla matcherna, men självklart kanske ännu lite lättare att hitta den extra energin inför ett sådant här möte.

Biljettförsäljningen har rullat på bra – och Rasmus Alm ser fram emot att få spela inför en stor publik igen.

– Det är det som är charmen med fotbollen. Att få se så mycket folk samlas för en och samma grej, och sen få se glädjen när man vinner. Inte mycket som slår det, säger han.

IF Elfsborg–IFK Göteborg startar klockan 19.00 under fredagskvällen.

Huvudpartners