2-1 BK Häcken – IF Elfsborg

Omgång 1

BK Häcken – IF Elfsborg 2–1 (1–0)

Mål: 1–0 (5) Paulinho, 2–0 (84) Nasiru Mohammed, 2–1 (88) Adam Lundqvist

Varning, Häcken: Nasiru Mohammed, Peter Abrahamsson, Jasmin Sudic x 2 (rött kort)

Varning, Elfsborg: Viktor Claesson, Jörgen Horn

Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Jesper Manns, Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Marcus Rohdén, Henning Hauger – Emir Bajrami (68), Viktor Claesson, Simon Hedlund – Viktor Prodell

Avbytare: Abbas Hassan, Anders Randrup, Simon Lundevall (68), Anton Andreasson, Viktor Götesson, Liridon Gashi, Thomas Kind Bendiksen

 

Sammanfattning

Trots spelövertag och mängder av målchanser föll Elfsborg i premiären, borta mot Häcken.

Adam Lundqvist reducerade till 2–1 i den 88:e matchminuten, men närmare än så kom aldrig det vilt kämpande IFE.

 

Manager Magnus Haglund beskrev förlusten som ”grym” på den efterföljande presskonferensen, och alla med ett Elfsborgshjärta kan nog skriva under på det. För trots ett frejdigt spel och gyllene målchanser i mängder ville det sig aldrig riktigt ordentligt i avslutslägena för IFE.

Nu är det ju absolut så att fotboll går ut på att just göra mål, inget snack om den saken och att Häcken de facto gjorde fler än Elfsborg, men spelet, glöden och trycket som IFE skapade för dagen var en insats värd minst ett poäng mot ett mycket starkt Häcken.

Hemmalaget tog ledningen i den femte minuten, gjort av fixstjärnan Paulinho, och den första halvleken skulle framför allt handla om att lagen turades om att skapa chanser och där hade Elfsborg som sagt var de allra giftigaste. 1–0 stod sig in i paus, och direkt från start i den andra halvleken var det gästerna som fick tag i bollen och styrde.

Häcken försvarade sig bra och stack iväg på många av sina hyperfarliga kontringar, så det var ett underhållande och böljande spel som de 5 916 på Bravida Arena fick se.

2–0 till Häcken kom också på en snabb kontring där Nasiru Mohammed hann först och kunde placera in tvåan, men bara fyra minuter senare klappade Adam Lundqvist in reduceringen fram till 2–1. Trots ett massivt tryck mot den för dagen smått otrolige Peter Abrahamssons mål under de sista fem övertidsminuterna kom Elfsborg aldrig närmare än uddamålet.

En Elfsborginsats som, partisk eller ej, förtjänade betydligt mer än noll poäng.

Som tur var finns det ingen tid för ånger eller nedslagenhet, för redan på torsdag är det dags för hemmapremiär på Borås Arena mot Hammarby.

 

Inför matchen

I dag är det äntligen dags för allsvensk premiär! Elfsborg återvänder till Hisingen och Bravida Arena, samma plats som man spelade sin förra allsvenska bortamatch, för att dels spela premiär och dels utkräva revansch.

Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den otroligt efterlängtade matchen.

 

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 1

BK Häcken – IF Elfsborg

Bravida Arena, söndag 3 april, avspark 15:00

 

Elfsborgs trupp

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan

Jesper Manns, Anders Randrup, Adam Lundqvist, Liridon Gashi, Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Simon Lundevall, Emir Bajrami, Simon Hedlund, Marcus Rohdén, Thomas Kind Bendiksen, Henning Hauger, Anton Andreasson, Viktor Claesson, Viktor Prodell, Viktor Götesson

Saknas: Lasse Nilsson (sjuk), Per Frick (skadad), Jon Jönsson (skadad), Daniel Mobaeck (skadad)

 

Skärmavbild 2016-04-05 kl. 11.46.19

Jesper Manns, som gör sin andra allsvenska premiär men blott sjunde allsvenska match i Elfsborg om han får speltid mot Häcken:

– Det känns bra inför premiären, och då för att kroppen känns så bra. Det finns inget att klaga på för mig som det är nu, även om jag kanske hade behövt lite mer speltid inför premiären för att få upp flåset och styrkan.

Vad tror du om matchen i stort mot Häcken?

– Jag tror att det blir en bra match mellan två spelskickliga lag. De är absolut inte omöjliga att besegra, så gör vi bara det som vi är bäst på och spelar bra försvarsspel så ska det kunna gå vägen. Och så har vi revansch att utkräva efter förlusten på bortaplan mot dem förra året, så det blir mycket att se fram emot.

Känns det som en nystart för dig nu då 2015 blev söndertrasat av mycket skador?

– Ja, lite så kanske. Jag var borta i fem månader och fick kämpa mig tillbaka och har nu fått spela mycket den senaste tiden under försäsongen, vilket har skyndat på min återkomst mycket. Jag har gjort det bra i träningsmatcherna och känner mig på gång, så det ska bli kul med premiär.

Blir du nervös inför sådana här matcher?

– Ja, det blir jag, men det tror jag är nyttigt. Det brukar dock alltid släppa efter en stund när man väl kommit in i det. Det viktigaste är att vi gör det bra som lag, och då kanske vi slipper vara alltför nervösa.

Vad har du för mål med säsongen?

– Att hålla mig skadefri, haha. Det och att det ska gå bra för laget, allt utöver det är en bonus. Jag vill spela bra i Elfsborg och hjälpa laget till framgång, sen tänker jag inte på eventuellt landslagsspel och sånt. Kommer det så kommer det.

 

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer