1-2 Falkenbergs FF – IF Elfsborg

Omgång 7 Publik: 3432

Falkenbergs FF – IF Elfsborg 1–2 (1–1)

Mål: 0–1 (32) Simon Hedlund, 1–1 (42) Amin Nazari, 1–2 (66) Emir Bajrami

Varning, Falkenberg: Kamal Mustafa

Utvisning, Falkenberg: Rasmus Sjöstedt (två varningar)

Varning, Elfsborg:

Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Anders Randrup (57), Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Simon Hedlund, Marcus Rohdén, Viktor Claesson, Emir Bajrami (73) – Lasse Nilsson (87), Viktor Prodell

Ersättare: Abbas Hassan (mv), Jesper Manns (57), Jon Jönsson, Simon Lundevall (73), Per Frick (87), Henning Hauger, Thomas Kind Bendiksen

Sammanfattning

Vindarna blåste i vanlig ordning på rejält på Falkenbergs IP när Elfsborg inledde sin tredje och sista allsvenska match på FFF:s hemmaplan (nästa år står en ny arena klar).

 

Första halvlek innebar medvind för IFE som satte press på FFF direkt från start och fick sånär utdelning flera gånger om innan den första kvarten har spelats. Men ett par slumpmässiga situationer reddes ut av hemmalaget och det skulle istället dröja dryga halvtimmen innan stekhete Simon Hedlund mötte ett inlägg från Emir Bajrami med foten och fick in bollen vid den bortre stolpen.

Vild glädje bland spelarna och de drygt 400 tillresta guliganerna som målet gjordes framför, och Elfsborg hade fullt rättvist tagit ledningen.

Tio minuter senare skulle dock Falkenberg kvittera, och det på straff. Då återstod tre minuter av halvleken, så något mer hanns knappt att göra.

 

Andra halvlek startades naturligt nog i motvind för Elfsborg, och Falkenberg var inte sena att utnyttja sin medvindsfördel som man gjort så många gånger förr på sin hemmaplan. Det var nu den riktigt fysiska fajten startade, för under den avslutande halvan av matchen var det i princip bara kamp och tuffa närkamper som var ledmotiven.

Och så en sak till då, vilket också hittills är en av de största höjdpunkterna på hela säsongen. I den 66:e matchminuten klev Emir Bajrami och smekte in en frispark som inte bara i slutändan direkt innebar tre nya, underbara poäng utan även blev ett slags inofficiellt slut på det elände som Emir gått igenom det senaste ett och ett halvt året. Alla gulsvarta hjärtan klappade nog lite extra över det där målet, och gladast av dem alla blev såklart huvudpersonen själv som såg ut att vilja ta hela världen (och inte minst fystränaren Magnus Hellman Driessen som hjälpt Emir så mycket) i sin famn.

Sista 20 minuterna blev nervösa, detta trots att Falkenberg fick en man utvisad i minut 73, för Falkenberg såg ut att chansa hejvilt med sitt spel och tryckte på ursinnigt framåt för att försöka gnugga in en kvittering. Men Elfsborg med mittbacksparet Jörgen Horn och Joakim Nilsson i främre led höll laget vid havet stången, och de tre poängen var i hamn. Andra raka segern i allsvenskan och blickarna uppåt i tabellen.

Inför matchen

Tredje matchen på sju dagar och den sjunde matchen för säsongen väntar när Elfsborg åker till den halländska västkusten för att möta Falkenbergs FF.

Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen!

 

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 7

Falkenbergs FF – IF Elfsborg

Falkenbergs IP, söndag 1 maj, avspark 15:00

Matchen sänds i C More Live 3, C More Sport samt på www.cmore.se

 

Elfsborgs trupp

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan

Jesper Manns, Anders Randrup, Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Jon Jönsson, Adam Lundqvist, Simon Lundevall, Simon Hedlund, Emir Bajrami, Henning Hauger, Marcus Rohdén, Thomas Kind Bendiksen, Viktor Claesson, Per Frick, Lasse Nilsson, Viktor Prodell

 

KOMMENTARER

Adam Lundqvist och Simon Hedlund inför matchen mot Falkenberg

 

FORMKURVOR

Falkenbergs FF (O–V–F)

Jönköpings Södra – Falkenberg 1–1

Falkenberg – Norrköping 2–1

Helsingborg – Falkenberg 3–1

 

IF Elfsborg (V–F–F)

Elfsborg – Djurgården 3–0

AIK – Elfsborg 2–1

Elfsborg – Malmö 0–1

 

POÄNGLIGOR

Falkenbergs FF

Thomas Juel-Nielsen 2 (1+1)

Gustaf Nilsson 2 (1+1)

Alexander Jakobsen 1 (1+0)

 

IF Elfsborg

Viktor Claesson 4 (2+2)

Viktor Prodell 4 (4+0)

Marcus Rohdén 3 (1+2)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer