2-2 IFK Göteborg – IF Elfsborg

Omgång 29 Publik: 12671

IFK Göteborg – IF Elfsborg 2–2 (0–1)
Mål: 0–1 (21) Per Frick, 1–1 (68, straff) Emil Salomonsson, 1–2 (75) Per Frick, 2–2 (84) Mads Albaek
Varning, Göteborg: Mattias Bjärsmyr
Varning, Elfsborg:
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Anders Randrup, Jon Jönsson, Jörgen Horn, Adam Lundqvist (63) – Emir Bajrami (46), Henning Hauger, Issam Jebali, Viktor Claesson, Simon Lundevall – Per Frick (81)
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns (46), Lasse Nilsson, Joakim Nilsson (63), Rasmus Rosenqvist, Viktor Prodell (81), Simon Olsson
Publik: 12 671

Sammanfattning

Trots två mål av Per Frick och en i stort förträfflig insats fick inte Elfsborg med sig alla tre poäng från Göteborg. 2–2 skrevs slutresultatet till och IFE får fokusera på att bärga femteplatsen i den sista omgången av allsvenskan på söndag.

Den storslagna känslan runt Elfsborgs 67:e bortamöte i seriespel mot IFK Göteborg infann sig redan innan avspark då de tillresta Guliganerna hedrade Klas Ingesson med ett tifo som hela Gamla Ullevi svarade upp på med en lång, hjärtlig och majestätisk applåd.
När matchen väl börjat var det fulla adrenalin– och känslosprut som gällde, från sekund ett. Elfsborg hade mest boll, rullade bäst och hade den mest uppenbara matchplanen med sitt resoluta försvar med mittbacksparet Jon Jönsson och Jörgen Horn i huvudrollerna, ett framstormande och kreativt femmannamittfält samt murbräckan Per Frick längst fram.
Det var just Frick som rampljuset riktat mot sig i den 21:e minuten då han mötte ett lågt Simon Lundevall–inlägg perfekt och tryckte in ledningsmålet.
Så långt allt väl och Elfsborg fortsatte äga den första halvleken medan Göteborg försökte trycka upp mycket folk i det gulsvarta straffområdet och orsaka så mycket oreda som möjligt, vilket var nära att resultera i farliga chanser vid ett flertal tillfällen,
0–1 stod sig i paus och det var resultatet efter en mycket imponerande bortahalvlek av Elfsborg, en av de bästa på hela säsongen.

Elfsborg höll Göteborg stången under de inledande 20 minuterna av den andra halvleken, men i den 67:e var olyckan framme då Jon Jönsson i en luftduell fick en nickboll på armen, och domaren blåste för straff. Emil Salomonsson gjorde inget misstag och satte dit 1–1 med drygt 20 minuter kvar att spela av matchen.
Men i den 75:e minuten slog han till igen, den formtoppad Per Frick som avslutade en rasande snabb kontring signerad Viktor Claesson. Fri med John Alvbåge chippade Frick iskallt in dagens andra ledningsmål och galet jubel utbröt framför Elfsborgsklacken.
Men säg den lycka som varade för evig denna dag så det verkligen kändes som att Elfsborg gav sig den riktiga chansen till att besegra IFK Göteborg på bortaplan. I den 84:e minuten kvitterade Mads Albaek efter en tilltrasslad situation i IFE:s straffområde, och då var försprånget tillbaka på fem poäng i tabellen.
2–2 blev också slutresultatet och med en match kvar att spela kan inte Elfsborg gå ikapp och om för att bärga medaljplatsen, utan nu ska man se till att besegra Örebro på Borås Arena för att sluta femma i årets allsvenska.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer