0-0 IFK Norrköping – IF Elfsborg

Omgång 12 Publik: 14571

IFK Norrköping – IF Elfsborg 0–0

Varning, Norrköping: Andreas Blomqvist, Andreas Hadenius

Varning, Elfsborg: Henning Hauger, Simon Lundevall, Simon Hedlund

Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Jesper Manns, Jon Jönsson (26), Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Simon Lundevall, Anders Randrup, Henning Hauger, Simon Hedlund – Lasse Nilsson (74), Viktor Prodell

Ersättare: Abbas Hassan, Anton Andreasson, Rasmus Rosenqvist, Per Frick (74), Viktor Götesson, Liridon Gashi, Thomas Kind Bendiksen (26)

Sammanfattning

Elfsborg var ofina nog att spela till sig en poäng borta mot regerande mästarna Norrköping när Janne Andersson skulle avtackas, och i ärlighetens namn kunde det blivit seger för gulsvart.

Millimetrarna var inte på IFE:s sida, men nu väntar en välbehövlig semester för att sedan börja förbereda sig inför höstsäsongen.

 

Det har snarare blivit en regel än ett undantag att matcherna mellan Elfsborg och Norrköping ska starta i en rasande tempo och vara högoktaniga, underhållande tillställningar.

För de 14 571 på Östgötaporten var tämligen underhållande, men inte i något furiöst tempo från start och något nytt målkalas blev det inte denna gång.

Efter ett par trevande inledningsminuter från bägge håll var det Elfsborg som tog tag i matchen. Från minut 10 till 45 bjöd IFE på en riktigt bra insats, en av årets bästa, där hemmalaget Norrköping under långa stunder fick slita som djur för att freda sig. Dessvärre fick inte gulsvart utdelning på sina chanser, ett mål eller två hade verkligen varit pricken över i:t under den första halvan.

Norrköping kom ut starkare i den andra halvleken, och sakta men säkert började man trycka på mot Kevin Stuhr Ellegaards mål, men lagkaptenen stod på nytt för en solid och spektakulär insats mellan stolparna, matchen igenom.

 

Med många tongivande spelare antingen avstängda eller borta på grund av skada kändes det oklart in i det sista hur Elfsborg skulle ställa upp, men de som var med på planen gjorde först en grym insats i den första halvleken och en heroisk dito i den andra. Och det kunde som sagt var blivit tre poäng, för i den 84:e matchminuten hade Simon Hedlund en nick som tog i stolpens insida, studsade ner på linjen (väldigt nära att hela bollen var inne redan då) för att sedan fortsätta in i mål för att till slut skyfflas ut av Norrköpings målvakt Andreas Vaikla. Vilda protester uppstod, och för även utan de gulsvarta glasögonen på så kändes det sannerligen som om hela bollen var inne när Vaikla fick ut den, men å andra sidan lär det ha varit stört omöjligt för linjedomaren att med 100 procents säkerhet bedöma at så var fallet.

Elfsborg kom till till Norrköping med ett poäng innan matchen startade, och man åkte hem till Borås med det samma. Det får ändå anses som helt okej.

Nu väntar en drygt två veckor lång semester för spelarna som är tillbaka i träning den 15 juni, och då inleds förberedelserna inför höstsäsongen som drar igång den 10 juli, borta mot Helsingborg.

 

Inför matchen

Det har blivit dags för vårsäsongens sista match när Elfsborg åker till Norrköping för att ta sig an de regerande svenska mästarna.

Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den spännande drabbningen!

 

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 12

IFK Norrköping – IF Elfsborg

Östgötaporten, Söndag 29 maj, Avspark 17:30

 

Elfsborgs trupp

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan

Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Liridon Gashi, Simon Lundevall, Anton Andreasson, Rasmus Rosenqvist, Simon Hedlund, Henning Hauger, Thomas Kind Bendiksen, Lasse Nilsson, Per Frick, Viktor Prodell, Viktor Götesson

Saknas: Marcus Rohdén (avstängd), Viktor Claesson (avstängd), Jörgen Horn, Viktor Nilsson, Emir Bajrami

 

KOMMENTARER

Anders Randrup och Janne Mian inför matchen mot Norrköping

 

FORMKURVOR

IFK Norrköping (O–O–V)

Örebro–Norrköping 2–2

Göteborg – Norrköping 1–1

Norrköping – Sundsvall 3–1

 

IF Elfsborg (O–V–F)

Elfsborg – Jönköping 3–3

Sundsvall – Elfsborg 1–3

Örebro – Elfsborg 1–0

 

POÄNGLIGOR

IFK Norrköping

Emir Kujovic 10 (7+3)

Christoffer Nyman 8 (5+3)

Arnor Traustason 5 (4+1)

 

IF Elfsborg

Marcus Rohdén 7 (3+4)

Viktor Prodell 7 (7+0)

Simon Hedlund 6 (3+3)

 

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer