0-0 Östersunds FK – IF Elfsborg

Omgång 16 Publik: 5217

Östersunds FK – IF Elfsborg 0–0

Varning, ÖFK: Alex Dyer, Douglas Bergqvist, Fouad Bachirou

Varning, IFE: Viktor Claesson, Rasmus Rosenqvist

Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Anders Randrup (51), Jon Jönsson, Jörgen Horn, Jesper Manns – Simon Hedlund, Marcus Rohdén, Viktor Claesson, Simon Hedlund (85)– Issam Jebali, Viktor Prodell (90+1)

Ersättare: Abbas Hassan, Rasmus Rosenqvist (90+1), Thomas Kind Bendiksen, Viktor Götesson (85), Rami Kaib (51), Ibrahim Dresevic

 

Sammanfattning

Det var inte någon typisk 0–0–match, för chanser och fart åt båda håll fanns det gott om när Elfsborg gästade Östersund.

Men mållöst slutade det, och Elfsborg förlängde sin svit till sju raka matcher utan förlust.

 

Första halvlek inleddes i ett rasande tempo av Elfsborg som pressade högt och man gjorde det med gott resultat och flertalet chanser som följd. Simon Lundevall, Simon Hedlund, Marcus Rohdén och Issam Jebali, som gjorde gulsvart debut från start, prövade samtliga skottlyckan och känslan var att ledningsmålet var nära för boråsarna.

Första 20 minuterna ägdes totalt av IFE och Östersund kom knappt över på offensiv planhalva, men hemmalaget hade tålamod och stred sig in i matchen allt eftersom.

Avslutande kvarten i första halvlek var i motsats till dess inledning Östersunds och chanserna blev allt giftigare, men mittbacksparet Jon Jönsson och Jörgen Horn stod tillsammans med Kevin Stuhr Ellegaard i målet pall för anfallsvågorna. Jönsson stod till exempel för en utan tvekan avgörande tackling på ÖFK:s Piotr Johansson inne i straffområdet, för där var det mycket nära att anfallaren fick fri lejd framför mål.

Första halvlek avslutades med en resultatlös hörna för Östersund, och det var signifikativt för första akten som var Elfsborgs helt och hållet i början, jämnades ut i mitten och togs över av ÖFK mot slutet.

 

Andra halvlek påminde mycket om den första. Elfsborg inledde vassast och skapade ett par halvchanser, men fick inte till det där sista. Sex minuter in så fick veckans tredje gulsvarta debutant göra entré, då i form av Rami Kaib, född 1997, som byttes in då Anders Randrup tvingades gå ut.

Unge Kaib tog verkligen för sig och blev lite av den andra halvlekens behållning då han fullkomligt respektlöst tog för sig och tryckte upp från sin vänsterbacksposition som han alltid gjort och förhoppningsvis alltid kommer göra.

Avslutande 20 minuterna blev nervösa, för båda lagen. Elfsborg fortsatte att försvara sig resolut och kraftfullt, och framåt kom man aldrig riktigt till en chans av ädlaste märke.

0–0 slutade det hela och förutom poängen i den svåra bortamatchen så var ett av glädjeämnena att sviten på antal förlustfria matcher i rad förlängdes till sju.

 

Inför matchen

Det har blivit dags för returmöte mot Östersunds FK. Efter segern i måndags på Borås Arena (3–1) åker Elfsborg till Jämtland för rond två, och den har alla förutsättningar att bli minst lika spännande och underhållande som i måndags.

Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen!

 

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 16

Östersunds FK – IF Elfsborg

Jämtkraft Arena, lördag 30 juli, avspark 16:00

Matchen sänds på C More Live samt på www.cmore.se

 

ELFSBORGS TRUPP

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan

Jesper Manns, Anders Randrup, Liridon Gashi, Rami Kaib , Jörgen Horn, Jon Jönsson, Ibrahim Dresevic, Marcus Rohdén, Thomas Kind Bendiksen, Rasmus Rosenqvist, Viktor Claesson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Simon Hedlund, Viktor Prodell, Viktor Götesson

Saknas: Per Frick (avstängd), Lasse Nilsson (skadad), Emir Bajrami (skadad), Henning Hauger (skadad), Adam Lundqvist (landslagsuppdrag), Joakim Nilsson (landslagsuppdrag),

 

KOMMENTARER

Kevin Stuhr Ellegaard och Janne Mian inför bortamatchen mot Östersund

 

FORMKURVOR

Östersunds FK (F–O–V–F–F)

25 juli: Elfsborg – Östersund 3–1

16 juli: Norrköping – Östersund 3–3

10 juli: Östersund – Jönköping 1–0

28 maj: Östersund – Malmö 1–4

21 maj: Sundsvall – Östersund 5–0

 

IF Elfsborg (V–O–V–O–O)

25 juli: Elfsborg – Östersund 3–1

17 juli: Elfsborg – Göteborg 1–1

10 juli: Helsingborg – Elfsborg 2–4

29 maj: Norrköping – Elfsborg 0–0

22 maj: Elfsborg – Jönköping 3–3

 

POÄNGLIGOR

Östersunds FK

Alex Dyer 7 (3+4)

Saman Ghoddos 5 (4+1)

Ronald Mukiibi 4 (3+1)

Brwa Nouri 4 (3+1)

Andrew Stadler 3 (2+1)

 

IF Elfsborg

Viktor Claesson 8 (4+4)

Marcus Rohdén 8 (4+4)

Viktor Prodell 8 (8+0)

Simon Hedlund 7 (4+3)

Simon Lundevall 5 (1+4)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer