Publicerad: 2017-01-10 12:42, Uppdaterad 2017-05-23 08:37

IF ELFSBORG – JÖNKÖPINGS SÖDRA 3-0 (1-0)
Målskyttar, Elfsborg: Daniel Gustavsson, Joakim Nilsson, Issam Jebali
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Anders Randrup, Joakim Nilsson, Jon Jönsson, Adam Lundqvist, Daniel Gustavsson (ut), Alex Dyer, Simon Olsson (ut), Simon Lundevall, Per Frick (ut), Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Rasmus Rosenqvist (in), Ibrahim Dresevic, Viktor Prodell, Jesper Karlsson (in), Lasse Nilsson(in)
Publik: 5965

Sammanfattning

Det var återigen dags för hemmamatch på Borås Arena och Elfsborg kom med en seger i bagaget efter det sena avgörandet från Lasse Nilsson senast mot AFC Eskilstuna. Denna gången stod Jönköping Södra för motståndet och det slutade med en härlig 3-0-seger.

Elfsborg drog igång matchen med Issam Jebali och Per Frick på topp, ett nygammalt par som skulle visa sig bli framgångsrikt. Efter knappa tio minuter kunde Simon Lundevall knorrat in ledningsmålet men hans frispark letade sig en liten bit över. Första halvlek var inte den mest händelserika i Borås Arenas historia men Elfsborgs ytterbackar verkade ha någon intern tävling om vem som kunde göra mest akrobatiska nummer. Först ut var Adam Lundqvist som kom loss på sin vänsterkant och gjorde en snygg snurrfint i J-södras straffområde. Anders Randrup ville inte vara sämre utan tog ner bollen över huvudet med klacken, inte helt olikt en viss Ibra. Likaläge där. Ett vackert mål skulle komma efter en halvtimmas spel när Issam Jebali fick fart på vänsterkanten, gjorde sin gubbe och serverade Daniel Gustavsson som inte gjorde några misstag och satte dit ledningsmålet. Elfsborg gick till halvtidsvila med stärkt självförtroende.

Andra halvlek började mer eller mindre med två Elfsborgshörnor och det kändes som att man inte var nöjda med uddamålsledningen utan man gick för fler mål. Tio minuter in in i  halvleken skulle så utdelningen komma från kanske dagens bästa spelare Issam Jebali som stack in sina fötter i straffområdet, laddade och sköt in 2-0 supersnyggt bakom en chanslös målvakt. Att guliganerna sjöng ”Issam Jebali, han gör som han vill” var det nog få som protesterade emot. Han var överallt på plan och sög åt sig bollar som aldrig förr. En annan som var bra, som så många gånger tidigare var Simon Lundevall slog i den 59:e minuten en  hörna rätt på en framstormande Joakim Nilsson som inte la några fingrar emellan där han trängde sig förbi Jörgen Horn som även han tänkte nicka bollen och språngnickade in trean. Elfsborg var ett vinnande lag, för andra matchen i rad och kunde efter dessa tre sköna mål dessutom inkassera årets första nolla sett till insläppta. En skön känsla som man tar med sig till matchen på bortaplan mot IFK Göteborg. En match som vi verkligen ser fram emot.

Magnus Haglund var såklart nöjd på den efterföljande presskonferensen:
Det är en jämn första halvlek som är ganska chansfattig, vi får en omställning och sätter dit ettan. Tjugofem första minuterna i andra halvlek är det bästa i allsvenskan för oss. Vi dödar matchen i den fasen med två mål. En riktigt god känsla och energi i andra halvlek. Vi flyttade fram Issam på topp och fick härlig utdelning. En härlig seger som vi bygger vidare på.

Inför matchen

Snabba ryck nu! Redan fyra dagar efter den senaste så är det under måndagen dags för en ny allsvensk hemmamatch för IF Elfsborg på Borås Arena. Denna gång är det Jönköpings Södra som står för motståndet, och du kan se, lyssna och läsa hur förutsättningarna ser ut inför matchen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 10
IF Elfsborg – Jönköpings Södra IF
Borås Arena, måndag 22 maj, avspark 19:00
VI TILLSAMMANS!

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Alex Dyer, Lasse Nilsson, Per Frick, Jesper Karlsson, Viktor Prodell
Frånvaro: Emir Bajrami (vilas på grund av för kort återhämtning sedan senaste matchen), Jon Jönsson (överansträngt lår)