Publicerad: 2017-01-10 13:03, Uppdaterad 2017-09-10 18:48

Elfsborgs startelva: David Olsson –Anders Randrup, Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist (ut) – Daniel Gustavsson, Jon Jönsson, Simon Olsson, Simon Lundevall (ut) – Viktor Prodell (ut), Issam Jebali
Ersättare: Tim Rönning, Rami Kaib (in), Jesper Manns, Ibrahim Dresevic, Oscar Iglicar Berntsson, Jesper Karlsson (in), Per Frick (in)
Publik: 5466

Sammanfattning

David Olsson, Elfsborgare sedan barnsben och mer eller mindre uppväxt på Elfsborgsläktaren som en trofast gulsvart supporten fick äntligen göra sin allsvenska debut för Elfsborg i matchen mot Kalmar FF. Mottagandet var inget att klaga på när guliganerna skanderade hans namn på inmarschen. Matchen då? Ja, den slutade 2-2.

Det var en trevande start på matchen för båda lagen och det skulle dröja till den 14:e minuten till den första farliga målchansen skulle komma och det resulterade i mål för Elfsborg. Daniel Gustavsson spelade fram Jon Jönsson som idag huserade på mitten tillsammans med Simon Olsson då både Alex Dyer, Rasmus Rosenqvist och Samuel Holmén var indisponibla. Jon fick inte tag i passningen från ”DG” men på något sätt fick han tillbaka bollen av Kalmarförsvaret och andrabollen kunde Viktor Prodell tillslut snappa upp och stänka in i mål. Ett krigarmål som var viktigt för Elfsborg och matchen. Kalmar växte in i matchen och ett par chanser satte David Olsson på prov och han fick visa att han är en talangfull keeper med många fina ingripanden under matchens gång. Elfsborg hade ett par halvchanser i första halvlek med bland annat ett fint av Issam Jebali och Simon Lundevall men avslutet från den interna poängedaren Simon blev inte som han tänkt sig och målvakten kunde enkelt rädda bollen. Elfsborg tvingades innan halvlekens slut att byta ut skadade Adam Lundqvist till förmån för Rami Kaib. Adam kommer att undersöka sitt baksida lår inom de närmaste dagarna för att få ytterligare klarhet i skadeläget.

Andra halvlek var receptet lite samma som den första med böljande spel, slarviga passningar och lite kramp. Viktor Prodell var spelsugen när han nästan sprang sig fri efter ha tunnlat en rödkläddback mitt i steget men chansen rann ut i intet. Tjugo minuter in i halvleken fick Kalmar straff och David Olsson kunde inte nå bollen som slogs nära stolpen. 1-1 var ett faktum. En stund senare fick Elfsborg ett superläge att ta ledningen när Viktor Prodell satte fart med Issam Jebali och Daniel Gustavsson hack i häl, bollen spelades fram till ”DG” men bollen ville inte in denna gången. Dock skulle ledningsmålet komma i den 86:e minuten  efter ett superskott från  Issam Jebali som träffade ribban, målvakten lämnade en retur som stöttes igen i ribban och en framrusande Per kunde enkelt brösta in returen.
Kalmar kunde sent i matchen kvittera till 2-2 på nick och matchen slutade oavgjort, med lite distans till besvikelsen var det nog ett rättvist resultat. Positivt var att David Olsson visade att han blir att räkna med i framtiden för sitt älskade Elfsborg.

Magnus Haglund sade såhär efter presskonferensen:
– Vi kunde ha fått igång ett bättre passningsspel men får inte igång maskineriet och vi tappar rytmen många gånger men vi jobbar hårt mot ett slitstarkt Kalmar. Vi gör två bra byten som kommer in (Jesper Karlsson och Per Frick) och rör om lite i grytan med målen som vi gör. Nöjd att David Olsson får göra en bra match, han har talang.

Inför matchen

Äntligen allsvensk fotboll igen! IF Elfsborg tar under söndagen emot Kalmar FF på Borås Arena i den första matchen efter landslagsuppehållet, och det kommer garanterat bli en spännande match där viktiga poäng står på spel. Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen.