Nästa hemmamatch

BK Häcken

OMGÅNG 12

2019-06-02 15:00

1-4 Dalkurd FF – IF Elfsborg

Omgång 10 Publik: 901

Dalkurd FF – IF Elfsborg 1-4 (0-1)
Mål: Issam Jebali (18′), Daniel Gustavsson (49′), Simon Lundevall (67′), Younes Bnou-Marzouk (85′), Alex Dyer (90′)
Varning, Elfsborg: Ibrahim Dresevic, Simon Lundevall, Rami Kaib
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter: 901
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard (c)- Daniel Gustavsson, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Simon Olsson, Robert Gojani – Stefan Ishizaki (52′), Alex Dyer, Simon Lundevall – Issam Jebali(76′)
Ersättare: David Olsson, Jørgen Horn, Samuel Holmén, Per Frick (52′), Jesper Karlsson (76′), Emir Bajrami, Viktor Prodell

Sammanfattning

Elfsborg hade tagit sig till Gävle och Gavlevallen för den 10:e omgången av Allsvenskan där viktiga poäng stod på spel. Stärkta av den sena kvitteringen senast mot blåvitt senast satte man full fart och vann matchen enkelt med 4-1.


Elfsborg började matchen
 starkt och satte press på hemmalaget och skapade redan efter ett par minuter ett par halvchanser med täckande skott som följd. Mycket av spelet drevs genom kanterna där Rami Kaib var liksom förra matchen väldigt företagsam på sin vänsterkorridor. Faktum var att Elfsborg tog ledningen i den 13:e minuten genom Alex Dyer men domaren vinkade för offside. Ingen större protest från Alex sida och vinkningen var helt korrekt, och det var fortsatt mållöst. Elfsborg trummade på och i den 18:e minuten kom så det riktiga ledningsmålet när Rami Kaib slog ett av sina härliga inlägg och Issam Jebali satte pannan till och det var mycket glädje för hela laget + de tillresta guliganerna.

Dalkurd var inte ofarliga utan hade ett par halvchanser men utan att komma till några klockrena lägen och Elfsborg spelade och styrde mycket av halvleken igenom. Simon Lundevall var påväg att måla han med men den yttersidan han skickade av gick en bra bit utanför. Han var på spelhumör men fick lämna första halvlek mållöst. Däremot hade Issam skrivit in sig i målprotokollet och det var 1-0 till Elfsborg. Simon skulle få sin revansch…

– Det var en tuff första halvlek. Jag vill alltid göra mål, jag jobbar hårt och jag är glad för det. Rami har alltid bra inlägg och det vi om så det var bara att sätta dit huvudet. Vi fortsätter jobba och vill göra ett till mål, sa målskytten Issam Jebali til Cmore i paus.

Dalkurd skulle få en gyllene chans att kvittera i början på den andra halvleken när Kevin i målet fick sträcka ut ordentligt. Spelet vände nästan omgående och på en målvaktsretur så kunde Daniel Gustavsson raka in tvåan mer eller mindre i öppet mål och Elfsborg fick lite andrum. Man fortsatte trumma på och när Kevin gjorde en ny matchavgörande räddning så ökade självförtroendet. En stund senare kunde Simon Lundevall komma loss på kanten och i sitt sedvanliga skjuta-mitt-i-steget-skott sätta trean i målvaktens bortre stolpe så var Elfsborg absolut på den vinnande stigen. Dalkurd blev uppgivna men fick lite konstgjord andning i den 85:e minuten när man reducerade. Lite nerv blev det, men bara tillfälligt.

Matchen kunde definitivt avgöras när inbytte Jesper Karlsson satte fart på högerkanten, serverade en framrusande Alex Dyer som tryckte in fyran. En viktig seger, bra spel och många mål på kontot summerar kvällen i Gävle. Nu är det full fart mot avslutningen på våren 2018 när Trelleborgs FF kommer på besök på söndag 27 maj.

Inför matchen

För IF Elfsborgs del går vårsäsongens avslutande vecka vidare med bortamatch mot Dalkurd i Gävle. Jakten på gulsvarta poäng får sitt startskott 19:00 under torsdagen, och det finns bara ett läge; full fart framåt!
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 10
Dalkurd FF – IF Elfsborg
Gavlevallen, torsdag 24 maj, avspark 19:00
Matchen sänds på C More Live 2 och streamas på www.cmore.se (fullständig länk nedan)
Matchlänk Dalkurd–Elfsborg: https://www.cmore.se/sport/spel/3970426-dalkurd-ff-if-elfsborg

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jörgen Horn, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Robert Gojani, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Christopher McVey, Viktor Prodell, Alex Dyer, Stefan Ishizaki
Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Jesper Manns (rehab), Marokhy Ndione (rehab)

LAGENS FORMKURVOR

Dalkurd FF (F–F–F–F–O)
19 maj: Norrköping–Dalkurd 4–2
13 maj: Djurgården–Dalkurd 1–0
6 maj: Dalkurd–Kalmar 1–2
30 april: Örebro–Dalkurd 3–2
22 april: Dalkurd–Sundsvall 2–2

IF Elfsborg (O–F–O–F–O)

21 maj: Elfsborg–Göteborg 1–1
14 maj: Häcken–Elfsborg 5–0
6 maj: Elfsborg–AIK 0–0
29 april: Sundsvall–Elfsborg 2–1
23 april: Elfsborg–Djurgården 2–2

LAGENS POÄNGLIGOR

Dalkurd FF
Mohamed Buya Turay 7 (5+2)
Yukiya Sugita 5 (2+3)
Kebba Ceesay 1 (1+0)
Ferhad Ayaz 1 (1+0)
Oliver Berg 1 (1+0)

IF Elfsborg
Simon Lundevall 4 (1+3)
Per Frick 2 (2+0)
Issam Jebali 2 (2+0)
Alex Dyer 2 (0+2)
Viktor Prodell 1 (1+0)

 

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer