0-2 IF Brommapojkarna – IF Elfsborg

Omgång 4 Publik: 1375

BP – IF Elfsborg 0–2 (0–0)
Mål: Issam Jebali (75′), Per Frick (88′)
Varning, BP: Christopher Brandeborn
Varning, Elfsborg: Daniel Gustavsson, Samuel Holmén
Publik: 1345
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Adam Lundqvist, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali (90′), Joakim Nilsson, Ibrahim Dresevic, Robert Gojani, Alex Dyer (85′), Stefan Ishizaki (76′)
Ersättare: David Olsson, Jörgen Horn, Per Frick (76′), Simon Olsson (85′), Jesper Karlsson, Emir Bajrami (90′), Viktor Prodell

Sammanfattning

Årets andra bortamatch tog Elfsborg sig till huvudstaden för möte mot nykomlingarna BP. Med noll poäng i kolumnen var det ett taggat bortalag som hade siktet inställt på seger och mycket riktigt packade Elfsborg in tre poäng i bussen efter mål av Issam Jebali och Per Frick.

Det var en fin start av Elfsborg som redan i den andra minuten kom runt på vänsterkanten genom Alex Dyer som spelade in till Stefan Ishizaki men som inte fick till avslutet. Elfsborg fortsatte början på halvleken piggt och aggressivt och pressade BP till misstag. Robert Gojani kunde ha målat på ett skott efter en hörna i den 15:e minuten men avslutet kunde målvakten plocka, trots lite problem. Efter dryga trettio minuter var det ytterst nära att Elfsborg tog ledningen när Simon Lundevall även denna gången runt på vänsterkanten och spelade en klassisk snett-inåt-bakåt till Alex Dyer som gick på skott men bollen touchade en BP-back till hörna. Ett frejdigt spel av Elfsborg som fortsatte att ha de farligaste chanserna och ledde definitivt på poäng i den första halvlek även om målen uteblev.

Knappt hade andra halvlek startat när Issam Jebali, för dagen på topp fick ett gyllene tillfälle att göra mål men bollen som kom från högerkanten gick strax utanför. Den tunisiske bolltrollaren var på spelhumör och hade många fina aktioner, framförallt i den första halvleken där han visade prov på både finess och balans med bollen. Tio minuter in i andra halvlek var det just Issam Jebali som spelade fram Simon Lundevall men även denna gången stod BP:s målvakt i vägen.

Matchen stod och vägde under mitten på andra och BP åt in sig i matchen. Elfsborg skulle dock få utdelning när Issam Jebali stack i djupled, fick bollen och vände bort en försvarare innan han kunde trycka in det förlösande ledningsmålet i den 75:e minuten, ett underbart förlösande mål! Med fem minuter kvar av matchen skulle Issam Jebali få ett superläge att dubbla sin och Elfsborgs målskörd när BP:s målvakt kom ut på mellanhand när han skulle rensa men det forcerade avslutet gick en bit utanför.

Utökningen skulle dock komma när Per Frick satte pannan till efter Simon Lundevalls hörna i den 88:e minuten. Segern var ett faktum och Elfsborg firare årets första seger med tillresta guliganer. Härliga Elfsborg!

Efter matchen sa målskytten Issam Jebali såhär till CMore:
– Viktig seger och en tuff match för oss. Ingen match är enkel och vi fick slita för att få tre poäng. Vi jobbade hårt för varandra, jag jobbade hårt för laget och fick förtroendet på topp och gick mycket i djupled. Vi hade en tuff start på året men vi tror på jobbet vi gör och vi jobbar hårt för varandra. Idag är jag väldigt glad för tre poäng!

Inför matchen

Dags att knyta nävarna och göra allt för att ta de första poängen!
IF Elfsborg möter under torsdagen Brommapojkarna på bortaplan, och det är viktiga poäng som står spel. Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 4
IF Brommapojkarna – IF Elfsborg
Grimsta IP, torsdag 19 april, avspark 19:00
Matchen sänds i C More Sport samt streamas på www.cmore.se (fullständig länk nedan)
Matchlänk BP–IFE: https://www.cmore.se/sport/spel/3966136-if-brommapojkarna-if-elfsborg

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Adam Lundqvist, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Ibrahim Dresevic, Robert Gojani, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer, Stefan Ishizaki

LAGENS SENASTE MATCHER

IF Brommapojkarna (F–V–F)
16 april: Hammarby – Brommapojkarna 4–0
9 april: Brommapojkarna – Häcken 2–0
2 april: Norrköping – Brommapojkarna 2–1

IF Elfsborg (F–F–F)
14 april: Elfsborg – Sirius 0–1
8 april: Kalmar – Elfsborg 1–0
2 april: Elfsborg – Malmö 1–2

KOMMENTARER

STEFAN ISHIZAKI INFÖR BORTAMATCHEN MOT BP

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer