1-0 Kalmar FF – IF Elfsborg

Omgång 2 Publik: 5668

Kalmar FF – IF Elfsborg 1–0 (1–0)
Mål: 1-0 (19) Papa Alioune Diouf
Varning, Kalmar: Chima Akas, Papa Alioune Diouf
Varning, Elfsborg: Jon Jönsson
Publik: 5 668
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Robert Gojani, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Issam Jebali, Simon Olsson (61), Simon Lundevall (33) – Per Frick (73)
Ersättare: David Olsson, Jörgen Horn, Ibrahim Dresevic, Jesper Karlsson (33), Viktor Prodell (73), Alex Dyer, Arian Kabashi (61)

Sammanfattning

Trots en uppryckning i den andra halvleken föll Elfsborg tungt borta mot Kalmar med 0–1.
Gulsvart kom nära att kvittera ett par gånger om, men bollen ville inte in och nu finns det bara att ladda om till lördag då Sirius kommer på besök till Borås.

Det var hemmalaget Kalmar som inledde klart bäst och de hade två bra chanser innan matchklockan ens var slagen två minuter. Kevin Stuhr Ellegaard var dock med på noterna och stod för två riktigt fina parader och kom in i matchen väldigt bra, en kvalitet som målvakten sedan skulle hålla samtliga 94 minuter.
Efter tio spelade minuter jämnade spelet ut sig betänkligt och IFE fick en halvchans efter en stökig situation på frispark, men det var istället Kalmar som skulle bryta dödläget i den 19:e minuten genom Pappa Alioune Diouf som dunkade upp 1–0 rätt i krysset på delikat pass av Rasmus Elm. Stuhr Ellegaard var chanslös till räddning och kan inte på något sätt lastas för målet.
Den 15 minuter långa perioden efter Kalmars ledningsmål var även hemmalagets bästa i hela matchen. Elfsborg var rejält tillbakapressade medan man själva hade svårt att etablera något eget anfallsspel. Den stormen reddes dock ut, men i den 33:e matchminuten tvingades Simon Lundevall till byte på grund av problem med magen och in kom Jesper Karlsson som en frisk fläkt och blåste liv i sitt lag igen.
Sista tio blev Elfsborgs bästa i den första halvleken, men man lyckades inte skapa någon högkaratig chans till att kvittera, varpå lagen gick in i paus med resultatet 1–0.

I den andra halvleken höjde sig IF Elfsborg i spelet, och man tog tag i taktpinnen omgående. Chanserna började dock inte komma förrän gulsvart klarat sig undan med blotta förskräckelsen i den 56:e minuten då Kalmars Romario prickade stolpen efter att ha avslutat inne i straffområdet. Därefter följde bra Elfsborgschanser för Issam Jebali (skott inne i straffområdet, men över), och den allsvenske debutanten Arian Kabashi (lågt avslut från straffområdesgränsen, men bra räddning och ingen elfsborgare hann fram på målvaktsreturen) och framför allt Jesper Karlsson vars pigga inhopp sånär höll på att resultera i målskytte. Karlssons avslut inne i straffområdet som kom till efter ett lysande förarbete och inspel av Adam Lundqvist gick dock strax utanför målvaktens vänstra stolpe.
Elfsborg fortsatte att skapa tryck men kom aldrig till någon bättre chans än den som Karlsson fick, och efter 90 ordinarie plus fyra tilläggsminuter blåste domaren Kristoffer Karlsson av matchen och även dagen på planen för IF Elfsborg som får slicka såren och ladda om till lördag då Sirius kommer på besök till Borås Arena.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer