Nästa hemmamatch

Östersunds FK

OMGÅNG 16

2018-08-06 19:00

1-1 IF Elfsborg – AFC Eskilstuna (Salou, Spanien)

Omgång 1

TRÄNINGSMATCH
IF Elfsborg – AFC Eskilstuna 1–1 (0–0)
Mål, Elfsborg: Simon Lundevall
Elfsborgs startelva: Tim Rönning, Jesper Manns, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Simon Olsson, Daniel Gustavsson, Alex Dyer, Issam Jebali, Simon Lundevall, Lasse Nilsson
Inhoppare: Anders Randrup, Jörgen Horn, Ibrahim Dresevic, Christopher McVey, Rasmus Rosenqvist, Jesper Karlsson, Oscar Iglicar Berntsson, Arian Kabashi, Viktor Prodell

Sammanfattning

Elfsborg tog sig an allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna i årets första träningsmatch.
Simon Lundevall gjorde gulsvarts mål i en match som slutade 1–1 och där utropstecknen återfanns i de många A–lagsdebuterna och ett par riktigt vassa insatser. 

Efter tre månader av ledighet och stenhård träning var det äntligen dags för IF Elfsborgs gulsvarta hjältar att spela årets första match, och det under träningslägret i Salou mot AFC Eskilstuna.
Efter en något trevande start där det syntes att matchrutinen tillsammans som grupp var fortfarande i sin linda kom framför allt Elfsborg igång efter den halva första halvleken och hade ett par chanser som mycket väl hade kunnat resultera i mål. På andra sidan planen imponerande debutanten Tim Rönning å det grövsta i Elfsborgsmålet med ett ruskigt moget spel som på inget sätt vittnade om hans ålder på 17 år (18 om två veckor).
Rönning stod under matchens samtliga 90 minuter för ett par riktigt svettiga räddningar och var urstark i luftrum, spel med fötterna och förmågan att styra sin backlinje på ett respektingivande sätt.

Lagen gick in i paus med mållöst resultat, men på startsignal av den andra halvleken var det Elfsborg som tog tag i taktpinnen och dominerade matchens skeenden över hela planen. Det centrala mittfältet bestående av Simon Olsson och Alex Dyer såg ruskigt intressant ut och Elfsborg fick till en härligt flyt i spelet, både försvars– och anfallsmässigt. Gulsvarts ledningsmål i den 60:e matchminuten kom till efter att just Dyer pressat föredömligt och vunnit boll högt upp i banan, spelat vidare till Viktor Prodell som efter ett avvärjt avslutsförsök hittade en fristående Simon Lundevall som med fart curlade in bollen intill den bortre stolpen.

Efter det skulle det dröja 22 minuter innan dagens sista mål föll, och det blev AFC som kvitterade i den 82:a matchminuten genom Chidi Omeje som lyckades passera Tim Rönning med en språngnick, otagbart för målvaktstalangen även om han var väldigt nära att ta den.
Allt som allt fick Elfsborg ut mycket av årets första match. Av naturliga skäl var det en hel del som var bra och en del som det kommer jobbas mycket på, men så är det ju också försäsong och de enda minuter som har spelats är dagens 90.
På fredag möter Elfsborg Halmstad i Salou, och då är avsparkstid 16:30. Matchen sänds precis som den mot AFC i C More Fotboll samt streamas på www.cmore.se.

 

Inför matchen

 

 

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer