Nästa hemmamatch

Östersunds FK

OMGÅNG 16

2018-08-06 19:00

4-3 FC Nordsjälland – IF Elfsborg (Farum, Danmark)

Omgång 3

Sammanfattning

Årets tredje träningsmatch slutade med en uddamålsförlust, 3–4, för ett Elfsborg med tunga ben och som precis släppt på träningen mot ett Nordsjälland som bara har ett par dagar till omstart av danska ligan.
Gulsvarts mål gjordes av Daniel Gustavsson och de båda nyförvärven Jesper Karlsson och Alex Dyer.

Nordsjälland startade träningsmatchen i ett frenetiskt tempo och satte in en hög press mot ett Elfsborg som ur försäsongsperspektiv får kategoriseras som att ha tunga ben just nu, med start på den alltmer lättade träningen från och med i morgon. Nordsjälland å andra sidan startar om den danska ligan om bara ett par dagar, så lagen låg fundamentalt olika sett ur hur man ligger till i sina ingångar in i matchen. Lägg därtill till att Elfsborg saknade Issam Jebali som fick lämna återbud kort inpå matchen på grund av inflammerad och sedan opererad blindtarm.
Nordsjälland tog ledningen innan tio minuter hade gått och Elfsborg var fortsatt tillbakapressat, men med resolut försvarsspel och en del tursamma situationer klarade man sig ur den mest påfrestande pressen under matchens första 30 minuter.
Kvitteringen kom i den 24:e minuten då Daniel Gustavsson fick till ett riktigt pangavslut i fart efter ett snabbt mönsteranfall från di gule. Elva minuter senare tog dock Nordsjälland åter ledningen, och 2–1 stod sig in i paus.

Efter paus byttes det friskt i Elfsborg och in kom Rami Kaib, Jörgen Horn, Jesper Karlsson, Rasmus Rosenqvist och Viktor Prodell. I den 49:e minuten utökade Nordsjälland till 3–1 men det blev också startskottet till Elfsborgs bästa del av matchen. IFE tog över och spelade sig ur Nordsjällands presspel allt oftare, och det resulterade i två mål.
Jesper Karlsson öppnade sitt målkonto för Elfsborg i den 59:e minuten när han passerade målvakten med ett distinkt skott, och sex minuter senare var det dags för nästa nyförvärv att slå till. Alex Dyer lobbade utläckert in 3–3 från långt avstånd och Elfsborg hade hämtat in ett till synes urjobbigt tvåmålsunderläge.
Dock så blev det uddamålsförlust sedan Nordsjälland gjort 4–3 i den 87:e minuten, och även om det alltid svider att förlora så gavs det många positiva besked denna dag, framför allt då i spelet framåt med tre snygga mål och en alltmer välsmord offensiv med en vecka kvar till matchen mot IFK Värnamo i Svenska Cupen.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer