3-0 IF Elfsborg – Halmstads BK

Omgång 6

TRÄNINGSMATCH
IF Elfsborg – Halmstads BK 3–0 (3–0)
Mål: 1–0 (8) Simon Lundevall, 2-0 (15) Viktor Prodell, 3-0 (41) Simon Lundevall
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Robert Gojani, Jon Jönsson (74), Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Jesper Karlsson (46), Stefan Ishizaki (74), Samuel Holmén, Alex Dyer (46), Simon Lundevall – Viktor Prodell (62)
Ersättare: David Olsson (mv), Daniel Gustavsson (46), Issam Jebali (62), Rami Kaib, Ibrahim Dresevic (74), Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson (46), Christopher McVey, Arian Kabashi (74)

Sammanfattning

Årets sista träningsmatch, också kallad Allsvenskt genrep gick av stapeln på lördagseftermiddagen då Halmstads BK gästade Borås Arena. IF Elfsborg gjorde processen kort med hallänningarna och vann komfortabelt med 3-0.

Matchen kunde knappast ha börjat bättre för Elfsborg som redan fick jubla efter 8:a minuter när Simon Lundevall fick bollen genom alla försvarande ben och in i mål efter en fin hörnvariant med Stefan Ishizaki. En härlig start på genrepet som skulle bli dubbelt så bra i minut 15 när Viktor Prodell avslutade efter en ny korthörna och 2-0 var ett faktum. Sedan var det inget snack om vilket lag som var det större och Elfsborg kunde manövrera ut Halmstads anfallsförsök tämligen enkelt. När domaren pekade på straffpunkten i den 40:e minuten klev Simon Lundevall fram och gjorde sitt andra mål för dagen och det var tre måls överläge för Elfsborg.

Andra halvlek blev lite av en transportsträcka för Elfsborg med en betryggande ledning och Halmstad hade egentligen inga farliga chanser. Det var närmare 4-0 än 3-1 och när domaren sedan blåste av matchen så var de flesta överens; Elfsborg vann komfortabelt mot Halmstads BK i det allsvenska genrepet.

– Framförallt vill jag lyfta fram spelarna som spelar metodiskt och är lojala mot varandra och de ställer upp för varandra i 90 minuter. Varje vecka tar vi nya kliv, sa manager Jimmy Thelin efter matchen.

Nu väntar en ny träningsvecka innan den allsvenska premiären drar igång när Malmö FF kommer på besök den 2 april klockan 17:30. Då vill vi se ett fullsatt Borås Arena!

 

Inför matchen

Under lördagen tar IF Elfsborg emot Halmstads BK i den sista träningsmatchen innan stundande allsvensk premiär. Avspark mot HBK sker 15:00 på Borås Arena och det är gratis entré som gäller. 

ALLSVENSKT GENREP
IF Elfsborg – Halmstads BK
Borås Arena, lördag 24 mars, avspark 15:00
GRATIS ENTRÉ GÄLLER!

KÖP BILJETTER TILL PREMIÄREN IFE – MFF 2/4 HÄR!

IF ELFSBORGS TRUPP (20 spelare)

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Adam Lundqvist, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Robert Gojani, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Viktor Prodell, Alex Dyer, Stefan Ishizaki, Christopher McVey, Arian Kabashi
Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Per Frick (sjuk), Emir Bajrami (känningar i rygg under veckan, riskeras inte för match), Jörgen Horn (tränar fullt med laget, men ej matchredo), Jesper Manns (rehab)

KOMMENTARER

Sista matchen innan premiären! Det både låter härligt och känns i hela den gulsvarta kroppen att den allsvenska säsongen närmar sig med stormsteg. Och med varje premiär medföljer såklart ett genrep, och det ska IF Elfsborg under lördagen 24/3 genomföra mot Halmstads BK på Borås Arena. Gratis entré är det som gäller, så passa på att möta våren med fotboll på lördagseftermiddagen!
Manager Jimmy Thelin tänker såhär inför matchen mot HBK:
– Genrepet mot Halmstad blir en möjlighet för oss att justera, korrigera och upprepa de saker som vi vill göra bättre, eller snarare som vi måste göra bättre. Vi ska fortsätta visa passion och hjärta i det vi gör, så att publiken känner det och kommer för att stötta oss i både matchen mot Halmstad och i de allsvenska matcherna när de börjar. Efter matchen mot HBK kommer vi såklart utvärdera, fortsätta processen och sen börja förbereda oss inför matchen mot Malmö, säger han och fortsätter:
– HBK är ett duktigt och ambitiöst lag, och vi får se hur de spelar mot oss. Under sin försäsong har de spelat 3–5–2, så om de gör det även mot oss så blir det intressant att se hur vi hanterar det. Vi ska behålla vår identitet väldigt tydligt men ändå kunna vara dynamiska och flexibla i vårt spel så att det klart och tydligt ska synas att de är IF Elfsborg som spelar, men vi ska kunna justera vissa saker för att kunna behålla trycket i våra matcher, säger Thelin.

Positiva nyheter till matchen mot Halmstad är att både Issam Jebali och David Olsson är tillbaka i truppen efter varsin skadeperiod. Du kan se en intervju med Jebali längre ned i denna artikel.
Per Frick har varit sjuk under den gångna veckan och missar Halmstadsmatchen, Jörgen Horn tränar fullt med laget, men man vill inte riskera något bakslag med honom, så därför står han över även denna match. Emir Bajrami har under veckan som gått fått känningar i sin rygg, och det är samma sak där: man vill inte ta någon risk med Emir utan låter honom stå över HBK–matchen. Jesper Manns är som tidigare utannonserat borta från spel en längre tid på grund av att han ska rehabträna i cirka tre månaders tid för att förhoppningvis bli kvitt sina problem med baksida lår en gång för alla.

KÖP BILJETTER TILL PREMIÄREN IFE – MFF 2/4 HÄR!

ISSAM JEBALI INFÖR GENREPET OCH PREMIÄREN 

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer