2-0 IF Elfsborg – Skövde AIK

Omgång 4

TRÄNINGSMATCH
IF Elfsborg – Skövde AIK 2–0 (0–0)
Mål: 1–0 (86) Arian Kabashi, 2–0 (92) Issam Jebali
Elfsborgs startelva: David Olsson – Rami Kaib, Joakim Nilsson, Ibrahim Dresevic, Christopher McVey – Rasmus Rosenqvist – Emir Bajrami, Simon Olsson, Alex Dyer, Arian Kabashi – Marokhy Ndione
Ersättare: Tim Rönning, Gustav Henriksson, Samuel Holmén, Issam Jebali, Robert Gojani, Per Frick, Jesper Karlsson

Sammanfattning

Skövde AIK är kanske inte den motståndare man tänker på i första hand när det gäller träningsmatcher mot allsvensk motstånd men faktum är att laget från slätta stod upp mycket bra på Borås Arena. Elfsborg kunde dock med två sena mål vinna årets fjärde träningsmatch och är fortsatt obesegrat under 2018.

Första halvlek slutade mållöst och inför andra så gjorde Elfsborg två byten; ut gick Emir Bajrami och Joakim Nilsson till förmån för Gustav Henriksson, den unge mittbacken till vardags i U-truppen och Jesper Karlsson. Den sistnämnda var på ytterst bra spelhumör och hade många chanser att skriva in sig i målprotokollet.
– Jag kom in i det ganska snabbt och fick mycket boll och målchanser, mycket en mot en mot deras back. Det var bara målen som saknades men det var andra som fick göra dem idag. Jag känner mig stark och kommer göra allt för att få spela, säger Jesper Karlsson direkt efter matchen.

I motståndarmålet stod en gammal Elfsborgsbekanting i Markus Fröjd, som fram till januari 2016 tillhörde gulsvart innan han tog över mellan stolparna i Skövde AIK med bravur.
– Han gjorde ett par fina räddningar på mina skott och några på Arians skott också, han var riktigt grym, fortsätter Jesper.
Tillslut fick dock Markus ge sig där Arian Kabashi och Issam Jebali kunde med två sena mål fixa segern till Elfsborg som för tredje matchen i rad inte har släppt in något mål bakåt samtidigt som man har gjort ett par framåt.

Redan på måndag den 19 februari väntar GAIS på Borås Arena i Svenska Cupens första omgång. I samma grupp ingår även Hammarby IF och Vasalund IF, den är det full fokus mot innan Allsvenskan drar igång under påskhelgen, hemma mot Malmö FF.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer