Nästa hemmamatch

Östersunds FK

OMGÅNG 16

2018-08-06 19:00

2-2 IF Elfsborg – IFK Värnamo

Omgång 2

SVENSKA CUPEN – GRUPPSPEL, OMGÅNG 1
Elfsborg–Värnamo 2-2 (1–0)
Målskyttar, Elfsborg: Daniel Gustavsson, Simon Lundevall
Varningar, Elfsborg: Alex Dyer
Utvisning, Elfsborg: Jon Jönsson
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Jesper Manns, Jon Jönsson, Jörgen Horn, Joakim Nilsson – Simon Olsson, Jesper Karlsson, Alex Dyer, Simon Lundevall, Daniel Gustavsson (66)  – Lasse Nilsson (78)
Ersättare: Tim Rönning, Anders Randrup, Rami Kaib, Rasmus Rosenqvist, Emir Bajrami (78), Viktor Prodell (66), Arian Kabashi

Sammanfattning

Första tävlingsmatchen för året gästades av IFK Värnamo, ett välkänt lag i Elfsborgskretsar, inte minst tack vare alla spelare som klubben har fostrat.

När väl matchen sparkades igång var det Elfsborg som direkt tog tag i taktpinnen och det märktes att det var spelsugna spelare som ville vinna matchen. Mest utmärkande av spelarna var Jesper Karlsson som inte helt olikt en viss Niklas Hult rev stora hål i Värnamos försvar med sina pigga fötter.
Under första halvan av halvleken var det ett dominerande Elfsborgsspel och utdelningen skulle komma. I den 25 minuten avlossade Daniel Gustavsson ett skott som gick in vid målvaktens vänstra stolpe.
Att sedan gå in i halvtidspaus med 1-0 kändes i underkant, det var många klara målchanser till Elfsborgs fördel.

Om första halvlek var pigg så blev det en kalldusch för Elfsborg i början av andra. I matchminut 53 kvitterade Värnamo och i minuten efter så gjorde gästerna 1–2. En totalt ändrad matchbild.
Elfsborg jagade en kvittering och den skulle komma. Vid bytet när Daniel Gustavsson byttes ut och Viktor Prodell gick in flyttade Simon Lundevall ut på kanten. Ett smart drag.
Minuten senare fick Lundevall bollen strax utanför straffområdet och avlossade ett otagbart skott i bortre hörnet, ett härligt förlösande mål.
Trots en Elfsborgsforschering så blev det inte mer mål. Matchen slutade 2-2.
I matchens slutskede drog Jon Jönsson på sig sin andra varning och fick lämna planen.

Inför matchen

Det har äntligen blivit dags för tävlingssäsong! Elfsborg tar under söndagen emot IFK Värnamo i den första gruppspelsmatchen av Svenska Cupen, och det är ett heltaggat IFE som tar sig an uppgiften.
Läs om vilken trupp som Elfsborg mönstrar och hur förutsättningarna ser ut. 

SVENSKA CUPEN – GRUPPSPEL, OMGÅNG 1
IF Elfsborg – IFK Värnamo
Borås Arena, söndag 19 februari, avspark 16:00
Köp dina biljetter HÄR eller på länken nedanför.
Länk till biljetter Elfsborg–Värnamo: https://elfsborg.ebiljett.nu/Home/tickets/180/False

ELFSBORGS TRUPP
Kevin Stuhr Ellegaard, Tim Rönning
Jesper Manns, Anders Randrup, Rami Kaib, Joakim Nilsson, Jon Jönsson, Jörgen Horn, Simon Olsson, Alex Dyer, Rasmus Rosenqvist, Simon Lundevall, Emir Bajrami, Daniel Gustavsson, Lasse Nilsson, Viktor Prodell, Jesper Karlsson, Arian Kabashi
Frånvaro: David Olsson, Adam Lundqvist, Ibrahim Dresevic, Per Frick, Issam Jebali

VÄRNAMOS TRUPP (enligt Värnamos officiella hemsida)
Filip Eriksson, Tobias Andersson
Fredrik Lundgren, Johan Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winsth, Viktor Nilsson, Adnan Kulovac, Petar Petrovic, Felix Wieslander Andersson, Oscar Johansson, Simon Nilsson, Elvis Dani, Pär Cederquist, Melvin Frithzell, Ellis Cullum

Efter en lång och sedvanligt stentuff försäsong med allt vad det innebär har det äntligen blivit dags för IF Elfsborg att spela tävlingsmatch igen. Man gör det genom att ta emot superettanlaget IFK Värnamo på Borås Arena när Svenska Cupens gruppspel drar igång, och det blir tredje gången på sex år (gulsvart seger med 1–0 2011 och oavgjort 3–3 förra säsongen) som lagen ställs mot varandra, dock den första med Elfsborg som hemmalag.
Elfsborg mönstrar en mycket stark trupp som efter en och en halv månads försäsong började lätta på träningen tidigare i veckan, allt för att framkalla så pigga ben som möjligt till matchen mot Värnamo. Både humöret och tävlingsinstinkten har varit på topp under den senaste veckans pass och det märks verkligen att spelarna är laddade inför det som komma skall.

Vid spel blir det tävlingsdebut för både Jesper Karlsson och Alex Dyer, de båda nyförvärven från Falkenberg och Östersund som gjorde varsitt mål, det ena finare än det andra, mot danska Nordsjälland förra helgen. En match som Elfsborg förvisso förlorade, men det fanns gott om positiva tecken som man tar med sig in i matchen mot Värnamo.
In i truppen går också lärlingen Arian Kabashi som vid spel får göra sin A–lagsdebut för IF Elfsborg.
Saknas i de gulsvarta leden gör David Olsson, Adam Lundqvist, Ibrahim Dresevic, Per Frick och den före detta Värnamospelaren Issam Jebali som dessvärre inte får möta sina gamla lagkamrater efter det att han opererat blindtarmen för en vecka sedan. Samtliga spelare som inte kan spela mot Värnamo är dock starkt på väg tillbaka.

Kolla in vad Lasse Nilsson och Jesper Karlsson har att säga inför årets första tävlingsmatch:

Matchvärd

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer