2-3 IF Elfsborg – GAIS

Omgång 2

SVENSKA CUPEN, MATCH 1
IF ELFSBORG – GAIS 2-3 (2-2)
Mål: Niklas Olsson (12), Joakim Nilsson (18), Issam Jebali (23), Dusan Djuric (28), Edin Hamidovic (52) 
Elfsborgs startelva: David Olsson – Robert Gojani, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Rami Kaib
– Samuel Holmén (75) – Daniel Gustavsson, Stefan Ishizaki, Issam Jebali, Simon Lundevall – Viktor Prodell (60)
Ersättare: Tim Rönning, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Per Frick (75), Jesper Karlsson (60), Alex Dyer, Arian Kabashi

Sammanfattning

Årets tävlingssäsong drog igång med dunder och brak när Svenska Cupens gruppspel gjorde avspark mitt i den svenska vintern. Det blev en händelsefull match som svängde åt båda håll och när domaren satte pipan i munnen stod gästerna som segrare med 3-2.

Elfsborg fick en tung start när målvakt David Olsson oturligt inte kunde stoppa skottet från Niklas Olsson och gästerna hade 1-0 i den 12:e minuten. Inte allt för många minuter senare kunde dock Elfsborg kvittera när Joakim Nilsson stötte in bollen efter en hörna. Fem minuter senare var det dags igen när Issam Jebali fullkomligt dundrade in en frispark från nära håll och Elfsborg hade vänt. Dusan Djuric fick efter nästan 30 minuter på ett långskott och David Olsson var ytterst nära att ta den när han rusade mot sitt eget mål men den gick inte att stoppa och det var lika i paus.

I den andra halvleken tog GAIS återigen ledning, denna gången i den 52:a minuten. Elfsborg kämpade och slet och sett till matchbilden borde man nog fått in en boll eller två, men de grönsvarta gästerna stod emot den gula pressen och Elfsborgs första förlust 2018 var ett faktum.
– Det viktigaste var att se engagemanget bland killarna i idag, vi har fortfarande en bit kvar med kvalitén och balansen. Jag är glad över att vi tror på det vi gör och kämpar i 90 minuter och nu är det bara att blicka framåt mot Vasalundsmatchen på söndag, sa manager Jimmy Thelin på presskonferensen efter matchen.

Issam Jebali var inne på samma spår:
– Det var en tuff match i idag, vi startade inte så bra men kom in i det. Vi jobbade hårt och kämpade och hade otur men vi är på rätt väg. Det var mycket press i matchen och släppte in mål som vi inte borde släppa in. Det var en fin frispark jag gjorde, alla mål i matchen var lite speciella. Jag hoppas att nästa match blir bättre för oss.

Redan nu på söndag är det alltså dags för Elfsborg att ta sig till Stockholm och möta Vasalund i den andra omgången i gruppspelet i Svenska Cupen innan man möter Hammarby veckan därpå.

Inför matchen

Det har äntligen blivit dags för cuppremiär och tävlingssäsong!
IF Elfsborg tar under måndagen emot GAIS i Svenska Cupens gruppspels första omgång, och då behöver vi alla er gulsvartas stöd!

SVENSKA CUPEN, GRUPPSPEL – OMGÅNG 1
IF Elfsborg – GAIS
Borås Arena, måndag 19 februari, avspark 19:00

KÖP BILJETTER TILL IF ELFSBORG–GAIS HÄR!
http://elfsborg.ebiljett.nu/Home/tickets/229/False

KÖP SERIEBILJETT 2018 – HEMMAMATCHER I CUPEN INGÅR!
http://elfsborg.ebiljett.nu/Home/Tickets?eventId=31&isSeason=True

IF ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)
David Olsson, Tim Rönning (Kevin Stuhr Ellegaard utgår, läs nedan)
Adam Lundqvist, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Robert Gojani, Per Frick, Jesper Karlsson, Viktor Prodell, Alex Dyer, Stefan Ishizaki, Arian Kabashi
Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Simon Olsson (sjuk), Jörgen Horn (rehab, på väg tillbaka), Jesper Manns (rehab, på väg tillbaka), Kevin Stuhr Ellegaard (avstängd, läs mer här om ärendet)

KOMMENTARER
Efter fyra träningsmatcher mot både norskt och svenskt motstånd har det äntligen blivit dags för IF Elfsborg att ta sig an årets tävlingssäsong! Och faktum är ju det att IFE än så länge är obesegrade under 2018 med oavgjort mot Sarpsborg (1–1) och sedan tre raka segrar mot Brann (2–0), Örgryte (1–0) och nu senast Skövde AIK (2–0).
Matcher i träningsform i alla ära, men inget går såklart upp emot att få tävla, spela om viktiga poäng och i skarpt läge få mäta sig med sina motståndare.

Svenska Cupen är som alltid av yttersta vikt för IF Elfsborg och det är verkligen ingen skillnad med Jimmy Thelins intåg som manager i föreningen. Cupen är turneringen som startar hela tävlingsåret, det är den där man får de första riktigt konkreta svaren om hur man ligger till och det är den som i slutändan kan leda till en åtråvärd titel och Europaspel.
Vi kommer behöva allt stöd från våra supportrar för att den här resans ska bli så bra möjligt, för utan er är vi ingenting. Slut upp på Borås Arena i morgon, så gör vi det här tillsammans!
Framåt gulsvart!

Adam Lundqvist och Jimmy Thelin inför matchen mot GAIS

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer