2-1 IF Elfsborg – Hammarby IF

Omgång 4 Publik: 778

 

SVENSKA CUPEN, MATCH 3
IF ELFSBORG – HAMMARBY IF 2-1 (1-0)
Mål: Per Frick (36′), Samuel Holmén (79′), Kennedy Bakircioglü (87′)
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Robert Gojani, Ibrahim Dresevic, Jon Jönsson, Adam Lundqvist
– Samuel Holmén –  Daniel Gustavsson, Simon Olsson (46′), Issam Jebali, Simon Lundevall (77′), Per Frick (64′)
Ersättare: Tim Rönning, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Jesper Karlsson (77′), Viktor Prodell (64′), Alex Dyer, Stefan Ishizaki (46′)
Gula kort Elfsborg: Ibrahim Dresevic, Stefan Ishizaki
Röda kort Elfsborg: 
Publik: 778

Sammanfattning

Sista matchen i gruppspelet och det skulle avgöras vem som skulle knipa förstaplatsen i grupp 8 och en plats i kvartsfinalen i Svenska Cupen. Elfsborg stod starkast och kunde vinna med 2-1 men är utslaget då GAIS vann med 4-0 mot Vasalund.

Det var full fart från båda håll och med tre tunga poäng på spel så var det inte så konstigt att det smällde redan från start. Chanserna avlöste varandra och ju närmare halvtid man kom så kände man att det nog skulle rassla i nätet, frågan var bara vilket lag som skulle göra det. När Issam Jebali snappade upp en kontring och kyligt serverade Per Frick som rundade målvakten var första målet ett faktum. Båda lagen var piskade att vinna för att ha en chans att nå kvartsfinalen samtidigt som GAIS behövde tappa poäng mot Vasalund. Matchen var hård och tuff men inte ful och Hammarby saknade inte på något sätt chanser. Något mer mål blev det dock inte i första halvlek utan Elfsborg gick till pausvila med en uddamålsledning.

Andra halvlek fortsatte egentligen i samma tempo och känsla som den första där både Elfsborg och Hammarby byttes av med  chanser utan att egentligen komma till de där guldlägena. Elfsborg stod sig lite tyngre än Hammarby och var närmare utökad ledning än att Hammarby skulle kvittera och när domaren pekade på straffpunkten till Elfsborg i den 79:e minuten var Samuel Holmén säker på sin sak från elva meter och tvåan var ett faktum. Bollen är rund och allt kan hända brukar man ju säga i fotboll men när GAIS gjorde 4-0 på Vasalund så var det tyvärr uttåg ur Svenska Cupen för både Elfsborg och Hammarby. Innan domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen kunde Hammarby reducera till 2-1 genom en frispark av Kennedy Bakircioglü.

– Matchen började böljande och båda lagen försökte få fart på det. Jag tycker spelarna följde de instruktionerna vi hade och det var roligt att se att spelarna att de kunde hantera en förändrad matchbild. Vi krigar för varandra och jag är väldigt nöjd med spelarna. Det finns alltid saker att förbättra men jag är nöjd, Hammarby är bra och pressar bra och det var en tät match. Nu blickar vi framåt mot Allsvenskan, sade manager Jimmy Thelin på den efterföljande presskonferensen.

Adam Lundqvist var inne på samma linje:
– Jag tycker vi får mycket bra saker gjort. Vi finslipar mycket varje match och vi bygger vidare. Jag tycker vårt försvarsspel sitter bra under 90 minuter med bra höjd och aggressivitet. Jag tycker vi gör en bra match. Vi jobbar hårt för varandra och det är ett jäkla jobb därute och fortsätter:
–Vi tar med och den goa känslan i laget och hur vi aldrig slutar tro på det vi gör och att vi gnuggar hela matchen för varandra. Vi försöker bättra oss varje minut och varje match.

Nu är siktet inställt på den allsvenska premiären den 2 april när de regerande svenska mästarna Malmö FF kommer på besök.
Biljetterna släpps redan på måndag den 5 mars så passa på att skaffa ditt exemplar direkt.

Inför matchen

Avgörandets stund i Svenska Cupens gruppspel har kommit! För att ha chans att nå kvartsfinal måste IF Elfsborg besegra Hammarby på Borås Arena samtidigt som andra resultat i gruppen måste gå gulsvarts väg. Chansen finns, så nu kör vi!

SVENSKA CUPEN, GRUPPSPEL – OMGÅNG 3
IF Elfsborg – Hammarby IF
Borås Arena, söndag 4 mars, avspark 15:00
Biljetter till Elfsborg–Hammarby köps hos något av våra biljettombud City Knalleland, Borås Turistbyrå, City Gross och Willys eller på webben genom att klicka HÄR (fullständig länk nedan)

Direktlänk till biljettköp Elfsborg–Hammarby: http://elfsborg.ebiljett.nu/Home/Tickets?eventId=230&isSeason=False


ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)

Kevin Stuhr Ellegaard, Tim Rönning
Adam Lundqvist, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Robert Gojani, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Viktor Prodell, Alex Dyer, Stefan Ishizaki, Arian Kabashi
Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): David Olsson (lättare hjärnskakning), Jesper Manns (rehab), Jörgen Horn (rehab), Emir Bajrami (sjukdom under veckan)

KOMMENTARER

Det är vinna eller försvinna i Svenska Cupen som gäller för IF Elfsborg när man under söndagseftermiddagen tar emot Hammarby på Borås Arena. Och inte nog med det, man måste från gulsvart håll hoppas på att Vasalund lyckas sno åt sig ett eller samtliga poäng borta mot GAIS för att kvartsfinalplatsen ska bli Elfsborgs.
Men den eviga sanningen om att man bara kan fokusera på det man själv ska göra och inte kan påverka vad andra gör är onekligen inte mindre sann i detta fall, så det finns bara ett läge för IFE och det är full fart framåt för seger.
Laget kommer att behöva alla er gulsvartas stöd, så slut upp på arenan och bär fram laget mot en seger!

Elfsborg kommer senast från den bergsäkra segern borta mot Vasalund där man vann med 4–0 efter mål av Joakim Nilsson, Issam Jebali, Viktor Prodell och så ett självmål där Ibrahim Dresevic var siste elfsborgare på bollen.
Hammarby besegrade Vasalund i den första omgången av gruppspelet med 3–1 och följde sedan upp det med att spela oavgjort mot GAIS (3–3) i en galen match där endast ett stolpskott i slutsekunderna av Hammarbys Björn Paulsen gjorde att förutsättningarna är som de är inför den avslutande omgången. Hammarby leder gruppen inför matchen mot Elfsborg på bättre målskillnad mot GAIS, men man är precis som IFE beroende av både sin egna prestation och slutresultatet i den andra matchen.
I Elfsborg saknas David Olsson efter att målvakten ådragit sig en lättare hjärnskakning för en vecka sedan, Jesper Manns och Jörgen Horn fortsätter att rehaba efter sina skador och Emir Bajrami har varit sjuk under den gångna veckan och är inte matchredo på grund av det.

Joakim Nilsson och Jimmy Thelin inför Elfsborg–Hammarby

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer