Publicerad: 2019-02-08 12:42, Uppdaterad 2019-03-31 19:00

Startelva: 31. Max Helge (mv),  3. Johannes Abdulahad, 5. Teodor Svensson, 7. Endrit Kutllovci , 8. Awil Hassan, 10. Besfort Zeneli, 11. Mattias Mannerstål, 12. Lukas Beischer, 14. Arvid Skantz (K), 15. Kevin Strand, 19. Otto Vallentin
Ersättare: 30. Jacob Löngårdh (mv), 2. Viktor Widell, 6. Filip Gustafsson, 13. Isaac Antonsson, 16. Arbnor Shabani, 17. Zakkar Alissa

Sammanfattning

Seriepremiären i vårsolen blev inte resultatmässigt var Elfsborg önskade mot ett effektivt Kalmar FF.

På söndagen var det dags för årets seriepremiär för U17-truppen, en efterlängtad sådan mot ett bra motstånd i Kalmar FF. Då laget inte avancerade i Ligacupen var det ett tag sedan som laget spelade tävlingsmatch. Det andra gruppspelet i Ligacupen slutade med tre vinster och två förluster, vilket i sig lade en grund för arbetet inför seriepremiären. Samma förutsättningar fanns hos gästerna som inte heller avancerade till semifinal i Ligacupen, men laget hade tre vinster, en oavgjord och en förlust i gruppspelet.

Tufft mål före paus

Solen sken och förutsättningarna var fina i vårsolen på Borås Arena när de båda lagen kickade igång säsongen vid 14-tiden på söndagseftermiddagen. Men eftermiddagen blev inte så som Elfsborg önskade och hoppades på. Matchen inleddes tämligen jämnt mellan två bra lag där hemmalaget skapade ett antal chanser och även var nära att vaska fram en straff, men istället kunde Kalmar ta ledningen halvvägs in i första halvlek. Precis före halvtidsvilan ökade sedan Kalmar på till 0–2, ett mentalt tufft mål att få emot sig precis före paus.

När Elfsborg sedan skulle ut och jaga reducering i andra halvlek blev läget än tuffare när hemmalaget också drabbades av en utvisning, och därmed uteblev möjligheterna till en riktigt kraftansamling offensivt. Kalmar lyckades göra ytterligare ett mål men totalt sett stod laget upp bra och såg till att det inte fortsate rinna iväg.
– Det blir så här ibland. Kalmar är för dagen bättre än oss och är effektiva som gör tre mål på fem avslut. Vi har bra med chanser och det får vi ta med oss, lära oss av det och göra det bättre i näsa match. Alla killar gör ett bra jobb och står upp på ett bra sätt, säger tränare Tony Lundqvist.

Elfsborg åker i nästa omgång till Helsingborg för bortamatch.