3-1 IF Elfsborg – Örgryte IS FF

Publicerad: 2019-02-08 12:45, Uppdaterad 2019-05-05 22:32
Omgång 6

IF Elfsborg – Örgryte IS 3–1 (1–1)
Mål: 1–0 Endrit Kuttlovci 19′, 1–1 Vilgot Albert 24′, 2–1 Endrit Kuttlovci 65′, 3–1 Självmål 81′
Startelva: 31. Max Helge  (mv), 3. Johannes Abdulahad, 5. Teodor Svensson, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 11. Mattias Mannerstål, 14. Arvid Skantz (K), 15. Kevin Strand, 16. Arbnor Shabani, 19. Otto Vallentin
Ersättare: 30. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 2. Isaac Antonsson, 12. Lukas Beischer, 17. Zakkar Alissa, 18. Cabdimudalib Farah

Sammanfattning

Elfsborg fick chans till revansch mot ett nytt Göteborgslag efter förra omgångens förlust mot IFK Göteborg.

I förra omgången stod Elfsborg för en riktigt bra insats men föll ändå med 0–1 mot IFK Göteborg på bortaplan. Prestationen kunde laget ta med sig, men denna gång ville de också få med sig poängen. Chans till revansch fanns på söndagen mot ett nytt Göteborgslag när Örgryte IS gästade. Ett bortalag som gått knackigt inledningsvis, men som hade bra självförtroende efter en seger med 5–2 i den förra omgången. Det var upplagt för en tuff batalj på Borås Arena.

Tufft blev det också och ingenting kom gratis. Det var Elfsborg som tog ledningen på nick efter 19 minuter spelade genom Endrit Kuttlovci, men glädjen varade bara i fem minuter innan Örgryte kunde kvittera på en frispark. Det var tajt, tufft och en jämn match rakt igenom. Laget snackade ihop sig inför andra halvlek och kom ut än mer enat.

Drygt 20 minuter in i andra halvlek kom också utdelningen. Endrit Kuttlovci kunde sätta sitt andra mål för kvällen vilket gjorde en ledning att försvara inför slutet. Örgryte trummade på för kvittering, men istället var det ett självmål från ÖIS med tre minuter kvar som blev spiken i kistan. Elfsborg kunde ta en seger med 3–1 och inkassera tre härliga poäng. Elfsborg får nu ladda om inför en ny bortamatch nästa helg när Oddevold står för motståndet.