Publicerad: 2017-03-09 12:08, Uppdaterad 2017-08-16 14:21

IF Elfsborg – Karlstads BK 2-3 (1-1)

1. Wictor Skarp, 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 4. Johannes Abdulahad, 5. Ornel Makindu, 6. Awil Hassan, 7. Kevin Holmén (K), 9. Victor Gustafsson, 10. Kevin Strand, 11. Endrit Kutllovci, 12. Besfort Zeneli

Ersättare: 13. Filip Persson, 14. Oskar Sund, 15. Nikola Danic, 30. Max Helge

Från presskonferensen

Ny match i U16 Nationell Grupp 3 när Karlstads BK kom på besök, en tuff nöt att knäcka som resulterade i förlust.

Att serieledande Elfsborg haft en stark säsong har det inte varit några tvivel om, seger på seger har radats upp och endast en förlust under hela säsongen, men efter ju fler vinster desto närmre en förlust. På tisdagen kom en sådan match dessvärre för U17-truppen.

Det var Elfsborg som tog ledningen i första halvlek genom Kevin Holmén på frispark, därefter kvitterade Karlstad några minuter senare. Dock hade Elfsborg rejält med chanser, en frispark i målställningen samt två bollar på mållinjen, men det ville sig inte riktigt och halvtidsresultatet blev 1-1. Dock utdelades två röda kort i första halvlek, något som satte sin prägel på andra halvlek. Fler mål blev det och till slut var det Karlstad som stod som segrare med 3-2, årets första poängtapp på hemmaplan.

Glädjande nog är att det återstår endast två matcher innan slutspelet startar och Elfsborg får då tid att slipa och vässa detaljerna inför höstens viktiga matcher.