0-3 Jönköpings Södra IF – IF Elfsborg

Publicerad: 2017-02-23 10:10, Uppdaterad 2017-09-10 18:20
Omgång 21

Jönköpings Södra IF – IF Elfsborg 0–3 (0–1)

Mål: 0–1 Eduart Iljazi 24′, 0–2 Tim Stålheden 61′, 0–3 Jesper Sandberg Hesselgren 69′

Startelva: 1. Camil Altun, 2. Joel Wiktorsson, 3. Tim Stålheden (K), 4. Johannes Vedin, 5. Oliver Zandén, 6. Nattnael Zerai, 7. Eduart Iljazi, 8. Jesper Sandberg Hesselgren, 10. Aleksandar Ceganjac, 11. Prince Isaac Kouame, 16. Noah Söderberg
Ersättare: 12. Makwan Sawsani, 13. Daniel Miljanovic, 14. Kevin Liimatainen, 15. Gustav Broman, 17. Gustav Apelkvist, 30. Sebastian Jonsson

Sammanfattning

Serieledande Elfsborg drygade ut densamma än mer när laget vann med 3–0 i Jönköping.

På lördagen åkte IF Elfsborgs U17–trupp till Jordbrovallen i Jönköping där Jönköpings Södra IF stod som motståndare. Ett hemmalag som haft en tuff säsong resultatmässigt men där fyra av de fem segrar de tagit i år har kommit på hemmaplan. Elfsborg hade dock siktet inställt på att dryga ut ledningen i serien. Inför matchen hade Helsingborgs IF krupit upp till en poäng bakom gulsvart, men två matcher mer spelade. Nu kunde Elfsborg öka ledningen och ändå ha en match mindre spelad – och den chansen tog man.

Eduart Iljazi gjorde första halvleks enda mål när han sköt in en frispark rakt in i mål efter 24 minuter spelade. Ledningen i halvtidsvilan gjorde att laget sedan ville gå ut och vårda sina poäng man hade, Jönköpings Södra försökte givetvis kvittera men istället kunde Elfsborg göra ytterligare mål och punktera matchen. Tim Stålheden gjorde 2–0 efter timman spelad och 3–0 kunde sedan Jesper Sandberg Hesselgren göra i 69′ minuten.

Gulsvart seglade därmed vidare i serieledning, nu fem poäng ner till Malmö FF på tredjeplats, som innebär ett missat SM-slutspel, och med en match mindre spelad. Nästa match för Elfsborgs del är bortamatch mot Örgryte IS.