Publicerad: 2018-02-16 12:18, Uppdaterad 2018-04-30 00:06

Startelva: 1. Sebastian Jonsson (mv), 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 12. Arbnor Shabani, 15. Endrit Kutllovci, 18. Johannes Abdulahad, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 31. Max Helge (mv), 11. Ornel Makindu, 14. Awil Hassan, 16. Besfort Zeneli, 17. Teodor Svensson

Sammanfattning

Elfsborgs U17-trupp fick med sig en poäng när det spelades bortamatch mot Kalmar FF.

På Gasten IP i Kalmar var det dags för match i U17 Allsvenskan Södra när hemmalaget Kalmar FF tog emot gästande IF Elfsborg, ett gulsvart lag med vind i seglen efter förra omgångens seger mot Malmö FF. Båda lagen hade inför matchen tagit sju poäng vardera på de inledande fyra matcherna de spelat, dock hade Elfsborg klart mycket bättre målskillnad efter storsegern mot Jönköpings Södra.

Det blev också en tajt och jämn drabbning lagen mellan. Elfsborg tog kommandot och även ledningen i den 26′ minuten när Oliver Zandén gjorde 1–0, en ledning som Elfsborg behöll in i pausvilan.

Precis i inledningen av den andra halvlek kom dock kallduschen. Redan i första minuten av den andra halvleken kvitterade Kalmar FF och därefter blev det inte fler mål. Elfsborg skapade tillräckligt med chanser för att kunna ta hem segern, men bollen ville inte in i nät och istället fick lagen dela på poängen.

Elfsborg är därmed på en fjärdeplats i en mycket jämn serie där de sju främsta lagen går höstserien och kan kämpa om SM-guldet. Nästa match är mot serieledande BK Häcken som gästar Borås nästa helg.