3-1 IF Elfsborg – Kalmar FF

Publicerad: 2017-02-22 10:31, Uppdaterad 2017-05-07 18:31
Omgång 6

IF Elfsborg – Kalmar FF 3–1 (2–1)

Mål: 11′ 1-0 Filip Varenhed , 29’1-1 Theo Ekström (straffmål), 45’2-1 Filip Varenhed, 48’ 3–1 Marokhy N’Dione

31. Tim Rönning, 2. Jacob Ejerblad, 3. Mattias Özgün (K), 4. Filip Schyberg, 6. Danijel Ramadanovic, 9. Filip Varenhed, 10. Mervan Trncic, 12. Gustav Henriksson, 15. Anton Thorsson, 17. Marokhy Ndione, 18. Noel Jonsson
Ersättare: 1. Oskar Baggesen-Gyllunger, 5. Adrian Zeka, 7. Samuel Rundqvist, 13. Arlind Kutllovci, 14. David Andersson, 16. Mentor Kelmendi

Sammanfattning

U–truppen har verkligen fått fart på spelet, på lördagen besegrades Kalmar FF med 3–1.

Det var dags för ny match i U19 Allsvenskan Södra, en tidig seriefinal mellan två lag som bägge hade tagit tolv poäng inför matchen. Elfsborg hade fyra raka segrar i serien och Kalmar kom precis från ett poängtapp i förra matchen mot IFK Göteborg. I ett sommarväder tog Elfsborg emot på ett varmt Borås Arena och det var hemmalaget som visade styrka.

Redan i den elfte minuten kunde Filip Varenhed göra 1–0. Kalmar kvitterade på en straff, men precis före halvtidsvilan fick Elfsborg ett psykologiskt viktigt mål när Varenhed gjorde sitt andra för dagen. I andra halvlek skulle bortalaget jaga en kvittering, men Marokhy N’Dione satte 3–1 bara minuter in i andra halvlek, därefter kunde Elfsborg få mer ro och försvarar poängen. Fler mål blev det inte och därmed tre nya poäng, femte raka vinsten för gulsvart i U19 Allsvenskan Södra. Därmed är Elfsborg uppe som ensam serieledare på 15 poäng.