Nästa hemmamatch

Trelleborgs FF

OMGÅNG 11

2018-05-27 17:30

0-0 IFK Göteborg – IF Elfsborg

Omgång 1

IFK Göteborg – IF Elfsborg 0–0 (0–0)

David Olsson, Oskar Baggesen-Gyllunger, Ibrahim Dresevic, Gustav Henriksson, Oscar Iglicar Berntsson, Arian Kabashi, Rami Kaib, Chris Makindu, Christopher Mc Vey, Johan Andersson, Danijel Ramadanovic, Rasmus Rosenqvist, Hugo Svensson, Mervan Trncic, Filip Varenhed, Adrian Zeka, Mattias Özgün

Sammanfattning

Årets första seriematch för IF Elfsborgs elitlag väntade när IFK Göteborg tog sig an IF Elfsborg i U21 Allsvenskan Södra. 

I Göteborg var det upplagt för en härlig måndagseftermiddag när det vankades västderby i U21 Allsvenskan Södra. För IFK:s del var de fjärde matchen i serien, sex inspelade poäng på de tre första matcherna. I en haltande tabell var det här Elfsborgs första seriematch för säsongen. Det var också gulsvart som kom ut och tog tag i spelet på ett bra sätt, första kvarten bjöd bland annat på ett friläge av Oscar Iglicar som målvakten räddade bra. IFK arbetade sig in i matchen desto längre halvleken gick, David Olsson tvingades till någon benparad men på det stora hela en ganska chansfattig första halvlek.

Andra halvlek fortsatte sedan i mångt och mycket som den första slutade, med en hel del kamp på mittfältet men en avsaknad att komma in och skapa de riktigt heta chanserna. Med kvarten kvar skapade hemmalaget en trippelchans, men Elfsborgsförsvaret kunde stå emot såväl den möjligheten som ett par halvchanser efteråt. Mot slutet av matchen skapade hemmalaget ytterligare chanser, så även Elfsborg som fick ett frisparksläge på stopptid, men matchen slutade 0-0 och därmed poäng i premiären.

Tränare Jesper Bengtsson var nöjd med insatsen och viljan i matchen:

– Det känns okej, vi gör en ganska hyfsad insats och spelar bra i 70 minuter. Vi orkar inte riktigt i slutet, har ett sämre närkampsspel och kroknar lite men ändå rätt okej. Attityden och viljan finns där, vi har några spelare som är lite matchovana, kanske inte riktigt orkar en hel match på grund av sjukdomar och skador det senaste, men alla försöker – följer matchplanen och vi är klart bättre i 70 minuter.

Här näst väntar DM-match i början av nästa vecka, därefter U21-match mot Jönköpings Södra nästkommande onsdag.

 

 

Inför matchen

Under måndagen är det dags för U21 Allsvenskan Södra att starta igång för IF Elfsborg, tuffast möjliga motstånd direkt med västderby.

Försäsongen har rullat på sedan i januari och det börjar nu dra ihop sig med seriespel för IF Elfsborgs elitlag. Först ut är U21 Allsvenskan Södra där Elfsborg tar emot IFK Göteborg på Borås Arena, ett riktigt västderby redan i den första omgången. Serien haltar redan från start när Elfsborg spelar sin första match. BK Häcken leder serien efter två vinster och en oavgjord match, även IFK har spelat tre matcher där laget vunnit två av dessa.

Elfsborg har under försäsongen spelat U-truppen i såväl träningsmatcher som ligacupspel i U19. Resultaten har varit blandade och det är nu intressant att se var laget står.

– Spelmässigt har vi varit ojämna och har inte gjort några direkt bra matcher mot Örebro, Jönköpings Södra och Häcken, men mot Gais var det betydligt bättre. Det har varit lite ojämnt. Defensivt ser det ändå bra ut, när vi är samlade vet vi vad vi ska göra, men offensivt har vi inte riktigt hittat rätt än. Nu har vi en ny trupp, den ser lite annorlunda ut än förra året och vi har lite andra typer av spelare, säger tränare Jesper Bengtsson.

En ung intressant trupp

Truppen i sin helhet ser dock väldigt spännande ut. Flera spelare som med rätt attityd kan ta flera kliv framåt.

– Det är en ganska jämn trupp med bra karaktär i gruppen där alla är villiga att jobba och träna. Det är en bra grupp med intressanta spelare och vi ska utbilda bra spelare för att spela fotboll i Elfsborg, fortsätter Jesper.

Mot IFK Göteborg kommer Elfsborg matcha en ganska ung trupp, mycket beroende på att A-laget har en inplanerad träningsmatch på tisdagen.

– Vi kommer ställa upp med ett ungt lag då A–laget har träningsmatch, en trupp bestående mycket av det lag som spelade i U19 Allsvenskan under fjolåret, men vi kommer ha ett ungt intressant lag. Det jag vill se är attityd, att man vill någonting i såväl anfall som försvar. Spelarna måste ta ansvar för sina uppgifter, att mogna individuellt, hantera boll under press, försvar såväl individuellt som lagdel och som lag. Sedan vill man alltid vinna mot IFK Göteborg, det ger lite extra krydda, avslutar Jesper Bengtsson.

Matchen startar klockan 15.00 på Prioritet Serneke Arena i Göteborg på måndagen.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer