Division 2–laget IK Gauthiod varken orkade eller kunde stå emot Elfsborg när lagen spelade avgörande match om vem som skulle ta sig till gruppspelet i Svenska Cupen.

De gulsvarta allsvenskarna tog en rejäl och relativt bekväm seger med 7–0 där Daniel Gustavsson stod för fyra fullträffar.

Det blev aldrig riktigt spännande när Elfsborg åkte till Grästorp och spelade en avgörande match mot Gauthiod om vilket av lagen som skall få spela gruppspel i Svenska Cupen nästa år. Lasse Nilsson satte dit första målet i den 23:e minuten på ett friläge, och en kvart senare utökade Daniel Gustavsson ledningen till 2–0 inför den över 1400 personer starka publiken, dit även en hel del röststarka guliganer hade hittat.

Tvåmålsledningen stod sig in till paus och när Daniel Gustavsson gjorde 3–0 i den 53:e minuten kändes det som att Gauthiod tappade både ork och energi. Målen rullade därefter på i god takt och mannen för dagen blev Daniel Gustavsson som stod för fyra av de sammanlagt sju gulsvarta målen. Thomas Kind Bendiksen gjorde två mål och gjorde därmed målskörden komplett.

Efter en spelad timme genomförde Elfsborg ett trippelbyte då Henning Hauger, Simon Lundevall och Joakim Nilsson klev ut till förmån för Emir Bajrami och de båda tävlingsdebutanterna i A–laget; Simon Olsson och Ibrahim Dresevic.

Båda ynglingarna skötte sig alldeles utmärkt, Dresevic med sin ömsom sevärda ömsom tuffa mittbacksstil och Olsson med sin fantastiska teknik och passningsfot på den centrala mittfältspositionen.

Allt som allt blev det en mycket lyckad kväll i Grästorp utan några som helst missöden eller onödiga skador för Elfsborg. Man är nu klara för gruppspelet i Svenska Cupen som spelas i början av nästa år.

 

SVENSKA CUPEN – OMGÅNG 2

IK Gauthiod – IF Elfsborg 0–7 (0–2)

Mål: 0–1 (23) Lasse Nilsson, 0–2 (38) Daniel Gustavsson, 0–3 (53) Daniel Gustavsson, 0–4 (59) Thomas Kind Bendiksen, 0–5 (61) Daniel Gustavsson, 0–6 (66) Daniel Gustavsson, 0–7 (78) Thomas Kind Bendiksen

Varning, Elfsborg: Thomas Kind Bendiksen, Adam Lundqvist

Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Liridon Gashi, Jörgen Horn, Joakim Nilsson (60), Adam Lundqvist – Daniel Gustavsson, Henning Hauger (60), Thomas Kind Bendiksen, Simon Lundevall (60) – Lasse Nilsson, Per Frick

Ersättare: David Olsson (mv), Issam Jebali, Emir Bajrami (60), Viktor Prodell, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic (60), Simon Olsson (60)

Publik: 1 423