180126 Elfsborgs nyförvärv Robert Gojani poserar för fotografering under IF Elfsborgs presskonferensen den 26 januari 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Robert Gojani klar för IFE

Publicerad: 2018-01-26 14:29

Den jagade Robert Gojani, 25 år, har gjort sitt val. Mittfältaren som verkligen ville till IF Elfsborg har nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år med gulsvart.
– Det känns helt fantastiskt att ha skrivit på, Elfsborg har hela tiden varit mitt förstaval, säger Robert Gojani.

Robert Gojanis fina framfart i allsvenskan har inte gått någon förbi. Med sitt spel på planen för Jönköpings Södra och omissbara talang blev han i vintras uttagen till Svenska Landslagets januariturné och fick debutera från start direkt när Sverige mötte Estland den 6 januari.
En personlig utveckling som fotbollsspelare som av naturliga skäl uppmärksammades på det både nationella och internationella fotbollsplanet, men Robert Gojani ville annorlunda och valde IF Elfsborg som ny klubbadress.
– När Elfsborg kom på banan var det inget snack, det var hit jag ville. Så nu när allt är klart känner jag en stor stolthet och lycka över att få kalla mig Elfsborgsspelare, jag vill verkligen vara med på den här resan som klubben ska genomföra, och jag är övertygad om att vi kommer göra det riktigt bra, säger Robert Gojani som kommer att bära tröjan med nummer 16 på ryggen i IFE.

Det påskrivna kontraktet som börjar gälla från och med nu sträcker sig över tre säsonger, alltså säsongen 2020 ut, och det är en kontraktslängd som känns perfekt för Gojani.
– Tre år kändes bra eftersom Elfsborg verkligen var mitt förstaval och att jag gillar att arbeta långsiktigt, både som spelare och för lagets identitet. I och med ett lite längre kontrakt så kan jag känna en trygghet i det som jag vill göra med Elfsborg, och det är att vinna så mycket som möjligt, säger Gojani.
Vad är din främsta prioritet som Elfsborgsspelare de här kommande åren?
– Först och främst vill jag fortsätta utvecklas som spelare, och så vill jag såklart bidra till att Elfsborg når framgångar. Jag tycker att jag har alla förutsättningar här för att lyckas med det, säger han.

Nu när Robert Gojani äntligen kan titulera sig som Elfsborgsspelare ska han inleda det hårda arbetet med att att förbereda sig inför tävlingssäsongen med sitt nya lag. Och det blir knappast någon vila eller ro för 25–åringen då han på söndag ansluter till IFE:s träningsläger på Gran Canaria. Något som han ser mycket fram emot.
– Jag är mer än redo att köra igång! Det ska bli väldigt kul och spännande att träffa mina nya lagkamrater och tränarna som jag ju känner väl sedan tidigare. Allt känns hur bra som helst, säger en nöjd och glad Robert Gojani.

 

Manager Jimmy Thelin om värvningen av Robert Gojani:

– Vi i IF Elfsborg är mycket glada över att Robert vill komma hit till oss. Det är en spelare med mycket goda egenskaper som nu ska in hos oss och som alla andra spelare bidra till vår kollektiva identitet, sprida värderingar i laget och bygga relationer.

Klubbchef Stefan Andreasson om värvningen av Robert Gojani:

– Vi är idag mycket stolta och glada att vi lyckats med att få Robert Gojani att välja Borås och IF Elfsborg i konkurrens med både andra allsvenska och utländska klubbar. Han har genom hela processen visat att han verkligen vill hit, vilket naturligtvis känns bra.

Huvudpartners