Idag tar IFE emot ÖIS i årets tredje träningsmatch. Läs manager Jimmy Thelins tankar inför matchen samt vad förra årets genombrottsman, Simon Olsson säger efter en månads träning. Vi ses på Borås Arena klockan 13:00 – Välkomna!

Avspark: 13:00
Arena: Borås Arena
Webbsändning: C More

Truppen:
Ett extra välkommen till Robert Gojani som gör sin första match i IF Elfsborg idag!
Övrigt: Alla spelare i den gulsvarta truppen utom tre finns tillgängliga för spel; Jesper Manns har haft en överansträngning i en muskel men är snart tillbaka i full träning. Jörgen Horn har en känning i en vad och ska undersökas vidare, Per Frick har tränat fullt i veckan med positiva besked men spelar inte idag som en ren försiktighetsåtgärd. 

Jimmy Thelin och tränarteamet har varit igång  exakt en månad med det nya lagbygget. På träning samt under de två första träningsmatcherna har tränarstaben fått positiva besked, bland annat i form av att spelarna jobbar hårt för varandra, laget hjälper backlinje och målvakt på ett bra sätt och i situationer när man har tappat boll har laget fortsatt att spela och visat att man vill återerövra bollen.
-Alla vågar och försöker göra det vi tränar på vilket visar att vi har taktisk disciplin, att alla spelare deltar för att följa det beteende och den kultur som vi är säkra på är den bästa för IF Elfsborg, sa Thelin efter senaste matchen i Spanien mot Brann.

Hur går dina tankar inför årets tredje träningsmatch?
-Det är en viktig match för att fortsätta med vår utveckling som lag. Vi känner varandra bättre och bättre, både på och utanför planen vilket börjar märkas i vårt spel. I den här perioden som vi är i nu är det normalt att man vill utveckla ett tempo där alla, både spelare och ledare ska hålla sig i takt med samma tempo som lagets utveckling. Samtidigt är vi ett steg närmare att alla i truppen uppfyller våra fotbollsprinciper för att spela vår fotboll samt att alla kan vara redo att spela 90 minuter.

Simon Olsson, mittfältare som fick sitt definitiva genombrott 2017; tredje träningsmatchen för i år, börjar matchtempot infinna sig?
-Svårt att säga men kroppen känns pigg och allt känns bra. Vi tränar på riktigt bra, det är mycket nytt att lära sig så man måste vara koncentrerad precis hela tiden på träningarna. Man är lite trött i huvudet ibland men vi jobbar även mycket med återhämtning och pratar om hur viktigt det är att äta och sova rätt så allt känns väldigt bra.

Vad kan vi ta med oss från matchens senast mot Brann?
-Mot Brann fungerade vi bra som lag tycker jag. Vi släpper inte in några mål och försvarsmässigt tycker jag att vi tar ett kliv framåt, gör det bra bakåt och släpper inte till speciellt mycket. Jag tycker samarbetet fungerade bra och vi jobbade hårt för varann. Resultatet är inte det viktigaste i träningsmatcher men visst känns det skönt att vara obesegrade så här långt.

Vad gäller i dagens match som du ser det?
– Vi vill få igång vårt spel ytterligare och ta nya kliv. Vi måste ha huvudet på skaft och ge järnet, fortsätta göra rätt saker som vi gör på träning. Det är alltid bra med match, det är då vi utvecklas. Snart är det dags för årets första tävlingsmatch i cupen vilket är oerhört viktigt – vinner vi cupen blir det Europaspel. Jag har inte fått uppleva det än så det vore helt fantastiskt. Jag vet bara när vi spelade mot Real Madrid i Uefa Youth League med U17, det var stort. Men just nu ligger fokus bara på matchen mot ÖIS, det ska bli kul.