171021 Elfsborgs Issam Jebali jublar med lagkamrater efter att han gjort 1-1-kvitteringen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AFC Eskilstuna och Elfsborg den 21 Oktober 2017 i Eskilstuna. Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRN / Cop 104

Stabil seger mot Vasalunds IF i Svenska Cupen

Publicerad: 2018-02-25 21:15

Årets andra gruppspelsmatch i Svenska Cupen tog Elfsborg till utkanten av huvudstaden, närmare bestämt Solna och Skytteholm där Vasalunds IF väntade. Det blev en stabil seger till Elfsborg när segersiffrorna skrevs till 4-0.

Elfsborg fick en flygande start och undertecknad räknade till nio hörnor i den första halvleken och det var just dem som skulle visa sig vara framgångsrika denna kväll. Gästerna började bäst och Elfsborgs femte hörna, redan i den 15:e minuten kunde nickas i mål av Joakim Nilsson, som för andra matchen på rad gjorde mål på just hörna, denna gången med en liten lobb över målvakten. Elfsborg fortsatte pressa och satte många gånger hemmalagets försvar på prov och hade bud på flera mål, inte minst Samuel Holmén som fick till ett par farliga distansskott. Första halvlek höll precis att avslutas när Elfsborg kunde utöka till 2-0, även denna gång på hörna. Det blev en stökig en som landade på Ibrahim Dresevics fötter som klackade bollen via en Vasalundsspelare och in. Målet skrevs som självmål och de gulsvarta hade en fin halvlek bakom sig och inte minst två måls favör.

Andra halvlek började lite där den första slutade, även om det skulle dröja innan målen kom. Hörnorna avlöste varandra och Elfsborg bytte in Daniel Gustavsson, Per Frick och Viktor Prodell.  När den sistnämnde stötte in det tredje målet för kvällen efter en hörna var matchen avgjord för Elfsborgs fördel. Bara ett par minuter senare pressade Robert Gojani en hemmaförsvarare, spelade till Viktor Prodell som lämnade över till Issam Jebali som inte gjorde några misstag när han sköt in fyran.
Stabil seger för Elfsborg!

SVENSKA CUPEN, MATCH 2
VASALUNDS IF – IF ELFSBORG 0-4 (0-2)
Mål: Joakim Nilsson (15′), Självmål (45′), Viktor Prodell (79′), Issam Jebali (81′)
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Robert Gojani, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Adam Lundvist
– Samuel Holmén –   Issam Jebali, Simon Olsson (73′), Alex Dyer (73′), Simon Lundevall (61) – Jesper Karlsson
Ersättare: Tim Rönning, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson (61), Per Frick (73′), Christopher McVey, Viktor Prodell (73′), Arian Kabashi

Huvudpartners