180410 Elfsborgs Rami Kaib kramas om av Arian Kabashi och Marokhy Ndione efter att gjort 2-0 under fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och Halmstad den 10 april 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Västderby borta för U21 i dag!

Publicerad: 2018-04-24 15:32

I dag spelar IF Elfsborgs U21–lag ett viktigt västderby borta mot IFK Göteborg. Matchen börjar 16:00 och här ges förutsättningarna och bägge lagens startelvor. Framåt gulsvart!

Det är säsongens tredje match för IF Elfsborg U21 som spelas i dag, borta mot ärkerivalerna IFK Göteborg (som spelar sin fjärde) på Kamratgårdens hybridgräsplan.
Elfsborg har efter sina två matcher spelat ihop tre poäng efter seger med 2–0 (målskyttar Arian Kabashi och Rami Kaib) senast mot Halmstad på Borås Arena, och i premiären borta mot Trelleborg blev det förlust med 0–2.
IFK Göteborg har på sina tre spelade matcher fått ihop fyra poäng (seger mot Malmö med 2–0, oavgjort mot Helsingborg och förlust mot Häcken) och ligger på platsen precis utanför ”fortsättningsstrecket” (förklaring av förändringarna i årets U21–serie läses längst ned i artikeln).
Varje poäng är viktig nu med tanke på att vårsäsongen har kortats ner, så det är bara full fart framåt för U21 som gäller!

Lagen kommer att ställa upp med följande startelvor och trupper i dagens match:
IF Elfsborgs startelva: David Olsson – Rami Kaib, Gustav Henriksson, Jörgen Horn, Christopher McVey, Mattias Özgün, Simon Olsson, Emir Bajrami, Jesper Karlsson, Marokhy Ndione, Arian Kabashi
Ersättare: Tim Rönning, Tim Stålheden, Eduart Iljazi, Danijel Ramadanovic, Noel Jonsson, Anton Thorsson 

IFK Göteborgs startelva: Erik Dahlin – Kristopher Da Graca, David Boo Wiklander, Erik Gunnarsson – Andreas Öhman, August Erlingmark, Adil Titi, Jake Weisbrod – Mikael Ingebrigtsen, Måns Saebbö, Giorgi Kharashvili.
Ersättare: Tom Amos, Rasmus Wikström, Samuel Ohlsson, Edvin Dahlqvist, Victor Olofsson, Benjamin Nygren, Axel Gunnarsson.

Från och med denna säsong gäller följande i Folksam U21 Allsvenskan; U21 Allsvenskan och Superettan kommer att inledas med samma serieindelning och spelas endast som en enkelserie, vilket ger totalt sju matcher per lag mellan 15 mars och 15 juni.
De två bästa lagen i Superettan byter under hösten sedan plats med de två lagen som placerat längst ner i Allsvenskan under våren och sedan nollställs seriespelet börjar om från början under hösten. Totalt blir det sju nya matcher per lag som spelas under perioden 1 juli och 7 november. Vinnarna i U21 Allsvenskan Norra möter vinnarna i U21 Allsvenskan Södra i en enda direkt final i samband med säsongsavslutningen i november.
Huvudpartners