171021 Elfsborgs Adam Lundqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AFC Eskilstuna och Elfsborg den 21 Oktober 2017 i Eskilstuna. Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRN / Cop 104

Adam Lundqvist lämnar IF Elfsborg

Publicerad: 2018-04-26 18:57

Adam Lundqvist lämnar IF Elfsborg, som han tillhört sedan 2011, och drar iväg på ett riktigt äventyr till USA, MLS och klubben Houston Dynamo.
– Det är en fantastiskt spännande och häftig utmaning som väntar mig, och att få leva i USA är något som jag alltid varit väldigt intresserad av. Samtidigt är det såklart ett tufft beslut att lämna Elfsborg som har betytt så otroligt mycket för mig genom åren, säger Lundqvist.

Adam Lundqvist, 24 år, kom till IF Elfsborg som 16–åring från Nyköpings BIS och gick igenom hela den gulsvarta ungdomsverksamheten tills han gjorde A–lagsdebut som inhoppare i Svenska Cupens kvartsfinal mot BK Häcken den 23 mars 2014.
Senare samma säsong skolades den centrale mittfältaren Adam om till vänsterback, och tog omgående en ordinarie plats i gulsvarts startelva. En plats som han haft fram till nu.
IF Elfsborg och Houston Dynamo, hemmahörande i den nordamerikanska högstligan MLS, har kommit överens om en övergång för Adam som alltså inom kort flyttar till mångmiljonstaden Houston i delstaten Texas.
– Det känns fortfarande lite overkligt att jag ska flytta till USA och spela i MLS, men det är samtidigt en fantastisk känsla. Det är en spännande och häftig utmaning som väntar mig, och att få leva i USA är något som jag alltid varit väldigt intresserad av. Samtidigt är det såklart ett tufft beslut att lämna Elfsborg som har betytt så otroligt mycket för mig genom åren, säger Adam Lundqvist och fortsätter:
– Det var jobbigt i morse när jag pratade inför alla i Elfsborg om att jag ska lämna. Den här föreningen och alla människor i den har verkligen blivit som min familj de senaste sju åren, och Elfsborg kommer naturligtvis alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Det var här jag blev vuxen och en riktig fotbollsspelare, säger han.

Innan Adam definitivt kan flytta över Atlanten och ansluta till sitt nya lag i Houston ska det först och främst ordnas visum och arbetstillstånd samt spenderas tid med familjen i Nyköping innan allt drar igång.
Houston Dynamo ligger just nu på en sjundeplats i den västra konferensen av MLS, precis under slutspelsstrecket men med bara två poäng upp till sjätteplatsen. Laget har på sex omgångar vunnit två, spelat oavgjort två gånger samt förlorat två matcher. Nästa hemmamatch för Houston Dynamo är den 5 maj mot Zlatan Ibrahimovic’s LA Galaxy, men det återstår att se om Adam hinner bli helt spelklar och matchredo för den bataljen.
– Det hade såklart varit något, men vi får se hur det blir med just den matchen, även om jag absolut är redo om tränaren vill att jag ska spela. Min plan i vilket fall är att åka till USA för att spela så mycket jag kan, fortsätta utvecklas som fotbollsspelare och sikta högt med Houston, säger Adam.
IF Elfsborg vill självklart passa på att önska Adam Lundqvist, en kille med ett stort Elfsborgshjärta, ett enormt stort lycka till och samtidigt tacka honom för alla år och insatser i föreningen. Kör hårt, Adam!

Klubbchef Stefan Andreasson om Adam Lundqvist övergång:
– Adam har sedan han kom till oss från Nyköping 2011 haft precis den utvecklingen vi önskar. Han har varit tongivande och bidragit på bästa sätt i våra U-lag och sedan tagit en fast startplats i vårt representationslag som gjort att han representerat både U21– och A–landslag för Sverige.
– Efter att värderat Houstons erbjudande och Adams egen vilja så har vi accepterat övergången och önskar Adam lycka till i sin fortsatta karriär och tackar för allt han gjort i den gula tröjan!

Huvudpartners Officiella sportleverantörer