180527 Elfsborgs Simon Lundevall jublar efter 2-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Trelleborg den 27 maj 2018 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

Dubbla mål från Simon Lundevall bäddade för seger

Publicerad: 2018-05-27 21:59, Uppdaterad 2018-05-27 22:29

I den 11:e omgången av allsvenskan skulle vårsäsongen summeras när Elfsborg tog emot Trelleborgs FF. Elfsborg kunde vända underläge till seger med 2-1.

Elfsborg började matchen med stort bollinnehav och försökte ta sig igenom Trelleborgs kompakta försvar men det blev en kalldusch när gästerna kunde ta ledningen i den 8:e minuten. Elfsborg gnuggade på och tog över mer och mer i spelet. Daniel Gustavsson rusade fram men kunde inte servera Ishi som ville ha bollen och chansen rann ut i sanden. Trelleborg fick ett farligt frisparksläge men Kevin Stuhr Ellegaard var med på noterna och kunde ”limma” bollen med en fin räddning. Elfsborg byggde upp spelet och kunde kvittera i den 31:a minuten efter att man använt högerkanten som motorväg och spelat in till en framstörtande Simon Lundevall och kvitteringen satt rätt i nät. Bara minuten senare var samma Simon Lundevall där igen och kunde stöta in ledningsmålet. Elfsborg hade vänt underläge till ledning på bara två minuter, serverat Simon Lundevall. Elfsborg gick därmed till pausvila med ett överläge.

Början av andra halvlek var det Elfsborg för hela slanten. Simon Olsson visade hur skicklig hans passningsfot var när han satte en 50-meterspassning på läppen till Rami Kaib som störtade fram mot mål. Han fick inte till avslutet och den efterföljande hörnan blev resultatlös Rami var fylld med självförtroende och guliganerna sjöng hans namn under långa stunder. Hans ettriga, yviga och lekfulla sätt smittade av sig och inläggen var alltid ett hot för gästerna. Issam Jebali ville göra mål även han och hans skott efter ”DG” fina djupledslöp och passning ville han nog haft på mål men han fick se bollen gå utanför målvaktens vänstra stolpe.

Med en kvart kvar fick Joakim Nilsson en smäll mot huvudet efter en hörna och fick ledas av planen och ersattes av Jörgen Horn. I samma byte gick Stefan Ishizaki av planen och in kom Emir Bajrami. Oklart skadeläge på Joakim Nilsson. Vi hoppas på ett snabbt bättrande! Trelleborg fick inget tryck på Elfsborg och hemmalaget kunde spela av matchen och första hemmasegern för säsongen var ett faktum. Sju poäng av nio möjliga den senaste veckan bådar gott för framtiden och en fantastisk avslut på vårsäsongen. Allsvenskan tar nu lite VM-ledigt och är tillbaka i juli igen.

Vi träffade en lite mör men ändå tillfreds Joakim Nilsson efter matchen som sade såhär om situationen när han fick utgå:
– Det var en hörna och jag gick upp efter bollen, jag skallade ihop med Ibroo och det började bulta och nu i efterhand var det bästa valet att gå av, även om man vill spela vidare. Tror inte att det är någon hjärnskakning men bättre att ta det säkra först när det gäller huvudet. När dem får 1-0 så får vi massa energi och vi vänder på steken och skall punktera matchen. Vi kontrollerar matchen över 90 minuter och det är en rättvis seger.

Efter matchen sa manager Jimmy Thelin såhär:
– Jag tycker vi spelar matchen ganska väl. Vi har sett dem och studerat dem och vi växer in i matchen, trots en tuff start. En fantastisk fokus i gruppen som står upp för varandra. En tuff vecka för grabbarna med tre matcher på kort tid. Bra tajming på plan. Nu fortsätter vi att jobba vidare att bli ännu bättre. Väldigt skönt att vinna för våra fans som har varit med oss land och rike runt.

IF Elfsborg – Trelleborgs FF 2-1 (2-1)
Mål: Sebastian Ohlsson (8′), Simon Lundevall (31′,33′)
Varning, Elfsborg: Stefan Ishizaki
Utvisning, Elfsborg: 
Sålda biljetter: 4 762
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard (c)- Daniel Gustavsson, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson (82′), Rami Kaib – Simon Olsson, Robert Gojani (50′) – Stefan Ishizaki (82′), Alex Dyer, Simon Lundevall – Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jørgen Horn (82′), Samuel Holmén (50′), Per Frick, Jesper Karlsson , Emir Bajrami (82′), Viktor Prodell

Huvudpartners Officiella sportleverantörer