180621 Elfsborgs Viktor Prodell klappas om av Arian Kabashi och Emir Bajrami efter 1-2 under träningsmatchen i fotboll mellan de Allsvenska lagen Häcken och Elfsborg den 21 juni 2018 i Göteborg. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Elfsborg vände och vann mot Häcken

Publicerad: 2018-06-21 18:18

En stark slutkvart av Elfsborg gjorde att man vände ett uddamålsunderläge till ledning och seger mot Häcken på bortaplan. Eftermiddagen på Hisingen gav många sköna besked till manager Jimmy Thelin.

Matchen som startade vid lunch på torsdagen innehöll bland annat en comebackande Jesper Manns, en A–lagsdebutant i Mattias Özgün och en härlig vändning av Elfsborg under den avslutande kvarten på en arena som IFE har haft det minst sagt jobbigt på.
Efter en något trevande träningsmatchinledning från bägge lagen var det Häcken som bröt dödläget genom att göra mål i den nionde minuten. Målnickare blev Mervan Celik på ett långt inlägg mot Kevin Stuhr Ellegaards bortre stolpe, och avslutet var såpass kraftfullt och från nära håll att Elfsborgs danske burväktare tillika lagkapten inte hade någon chans till att rädda.
Efter hemmalagets ledningsmål var det Elfsborg som tog över mer och mer av spelet, men inte mer än att man närmade sig Häckens straffområde och skapade ett relativt tryck utan att för den delen skapa de riktigt farliga chanserna.
Den första halvleken innehöll många avblåsningar, fasta situationer och jämnt spel med ett visst övertag i bollinnehavet för Elfsborg. Jesper Karlsson hade fina intentioner på sin högerkant och Simon Olsson dominerade mittfältet med sitt trixiga, svårlästa och bollbehandlande spel som vi lärt oss känna igen så väl från honom.

Jimmy Thelin bytte inte mindre än tio spelare i paus, endast Robert Gojani (gick ut i 66:e minuten mot Emir Bajrami) fick vara kvar på planen när den andra halvleken inleddes, medan Häcken inte genomförde något byte. Det fick en rätt så omedelbar effekt då Elfsborg ägde stora delar av den andra halvleken med ett resolut försvarsspel, vägvinnande djupledsspel och under den avslutande kvarten också ett effektivt avslutsspel. Daniel Gustavsson kvitterade i den 76:e minuten på framspelning från debutanten Mattias Özgün, som gjorde en med beröm godkänd insats på sin vänsterbacksposition, och sju minuter senare spelade Gustavsson istället fram Viktor Prodell som gjorde det han gör allra bäst; mål från en position inne i straffområdet där han bara kunde raka in avslutet och ge sitt lag ledningen.
Matchen var vänd och 1–2 stod sig också tiden ut. Förvisso var det ”bara” en träningsmatch, men oerhört skönt för IF Elfsborg att äntligen få vinna på Bravida Arena som man annars haft så förtvivlat svårt på.
Nu väntar en veckas träning för Elfsborg som fredagen den 29:e juni åker till Danmark för att möta FC Helsingör i en träningsmatch som börjar 15:00. 

TRÄNINGSMATCH
BK Häcken – IF Elfsborg 1–2 (1-0)
Mål: 1-0 (9) Mervan Celik, 1-1 (76) Daniel Gustavsson, 1-2 (83) Viktor Prodell
IF Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard (45) – Jesper Manns (45), Ibrahim Dresevic (45), Joakim Nilsson (45), Rami Kaib (45) – Robert Gojani (66) – Jesper Karlsson (45), Alex Dyer (45), Simon Olsson (45), Simon Lundevall (45) – Per Frick (45)
Ersättare: David Olsson (45), Jörgen Horn (45), Jon Jönsson (45), Daniel Gustavsson (45), Samuel Holmén (45), Emir Bajrami (66), Christopher McVey (45), Viktor Prodell (45), Stefan Ishizaki (45), Arian Kabashi (45), Mattias Özgün (45)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer