170528 Elfsborgs Issam Jebali jublar efter 0-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Elfsborg den 28 maj 2017 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / Kod CS / 57999_126

ISSAM JEBALI LÄMNAR IF ELFSBORG

Publicerad: 2018-08-08 13:27

Issam Jebali lämnar IF Elfsborg efter två och ett halvt år i klubben, för att påbörja sitt nästa äventyr i Norge och för Rosenborgs BK.
– Det känns som det rätta steget att ta i min karriär. Elfsborg har gett mig så otroligt mycket inom fotbollen och det har utvecklat mig både som person och fotbollsspelare. Så för mig att nu kunna ta ännu ett kliv i min karriär gör mig oerhört tacksam.

Issam Jebali, 26 år, värvades av IF Elfsborg från IFK Värnamo 2016. Den Tunisiske anfallaren kom till klubben med ett stort leende och tekniska egenskaper som smittade av sig på fotbollsplanen direkt. Under sina 59 matcher för klubben så stod Issam för 20 mål och 10 assist, varav ett magiskt hattrick som speglade bilden av en fantastisk första säsong i klubben. Issams nästa äventyr kommer att bli i Norge där han kommer att fortsätta sin karriär i Rosenborgs BK, där han ser fram emot nya utmaningar.
– Det ska bli väldigt roligt att få spela för en av de största klubbarna i Norge.

Issam vill även förmedla några viktiga ord till våra kära Elfsborgssupportrar:
– Jag kommer alltid vara så oerhört tacksam för sättet som jag välkomnades till denna vackra och stora klubb på. Det här var inget lätt beslut för mig att ta, jag kände att jag spelade med hjärtat varje match och att få det stödet man fick från er gjorde hela min tid hos Elfsborg helt oförglömlig. Jag är väldigt stolt och glad att jag fått spela på denna arenan, framför er och tillsammans med mina fantastiska lagkamrater.

Klubbchef Stefan Andreasson om Issam Jebalis övergång:
– Issam har alltid varit lojal under sin tid här och gett precis allt för IF Elfsborg. I rådande ekonomiskt läge och ett bra erbjudande från Rosenborg så har vi kommit överens om en övergång. Vi vill verkligen tacka Issam för hans insatser för vår klubb och önska honom all lycka till i sin fortsatta karriär, avslutar Stefan Andreasson.

Elfsborgstränare Jimmy Thelin om Issam Jebalis övergång:
– Issam Jebali är en väldigt dominant spelare som påverkat mycket i lagets spel ,nu när han inte kvar så måste vi jobba på ett annorlunda sätt. Flytta ansvaret på andra axlar och sprida det bland spelarna. Vi tror att fler spelare kliver fram i hålet som ska fyllas. Vi fightades för Issam , han är en väldigt kvalitativ spelare och bra människa men i slutändan så var detta den utvägen som var bäst. Issam har gjort mycket för Elfsborg och vi önskar honom lycka till. Nu tittar vi framåt och inte bakåt.

 

Huvudpartners