170420 Elfsborgs Viktor Prodell jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och …rebro den 20 april 2017 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

VIKTOR PRODELL LÄMNAR IF ELFSBORG

Publicerad: 2018-11-23 13:50, Uppdaterad 2018-11-23 13:56

Efter fem år av många nickdueller, välplacerade mål och underbara måljubel, så har det blivit dags att tacka Viktor Prodell för sin tid i föreningen.
– Känslan är väl att man både känner sig lite vemodig då man lämnar sina lagkamrater och denna fina föreningen, men också känner en hunger för det som komma skall, säger Viktor.

Viktor anslöt till IF Elfsborg på lån från KV Mechelen 2014, och efter två säsonger i Elfsborgströjan köptes Viktor loss i slutet på 2015. Under sina fem år i föreningen stod han för 42 mål & 10 assists på sammanlagt 125 matcher. En Elfsborgskarriär där hans bästa säsong målmässigt blev 2016, när han bara slutade fyra mål efter skytteligavinnaren, (13 mål).
– Visst ser man tillbaka på den säsongen som en av mina bästa, men personligen så var min första säsong i Elfsborgströjan 2014 den bästa, det var då jag fick som mest speltid och självklart det faktum att jag fick vara med och ta cupguld.

Vad har varit ditt bästa minne under din tid i föreningen?
– Det finns självklart väldigt många minnen som man kommer att ta med sig från sin tid i Elfsborg, men självklart var cupguldet 2014 speciellt. Som fotbollsspelare vill man vinna titlar och att man fick vinna cupen var en underbar känsla. Kommer aldrig heller aldrig glömma Klas Ingesson, en fantastisk människa som jag hade äran att få jobba med.

Du har självklart siktet nu inställt på nya utmaningar, men vad kommer du att sakna mest efter din tid här?
– Spelarna, staden och supportrarna. Jag känner att mina fem år i Borås har varit väldigt minnesvärda,  jag har också tagits väl om hand här. Att även få fira framför Elfsborgsklacken var alltid lika roligt, och att då få göra det tillsammans med mina lagkamrater är självklart något som man kommer att sakna. Jag vill även passa på att tacka Stefan Andreasson, Bosse, Sune och all personal för all den hjälp jag har fått.

Nu har det blivit dags för Viktor Prodell att testa på nya utmaningar, och då framtiden inte än är helt spikad och klar så vet Viktor ändå vad han vill med fotbollen:
– Det finns såklart lite olika kontakter nu. Jag känner mig motiverad och redo för nya utmaningar för att ta mitt nästa steg i karriären. Men först blir det att spendera tid med familjen, släkt och vänner.

Viktor har varit en oerhört omtyckt person av alla och har alltid gett allt för IF Elfsborg. När vi nu går skilda vägar vill vi från hela föreningen tacka Viktor för allt och önskar han lycka till i sin fortsatta karriär.

IF Elfsborg

 

Huvudpartners