IF Elfsborgs nya tränarstab är på plats. Under manager Jimmy Thelin blir Nuno De Almeida ny assisterande manager tillsammans med Miguel Beas. Målvaktstränaren Linus Eriksson ersätter Ulf Thorsson och Anders Svensson fortsätter under säsongen 2019 som scout.

Inför säsongen 2019 ser vi ett par förändringar i a-lagets tränarstab.

– Jag är väldigt glad över att den nya tränarstaben är på plats. Det kommer in nya dedikerade människor som är beredda att jobba hårt för IF Elfsborg. För oss är modet och beslutsamheten hos varje spelare och ledare en avgörande faktor för att vi ska vinna matcher och ta oss till toppen med IF Elfsborg, säger Jimmy Thelin, manager.

Nuno De Almeida, 32 år, blir ny assisterande manager under Jimmy Thelin med fokus på individuell spelarutveckling. Nuno kommer närmast från uppdrag som internationell scout för den portugisiska storklubben FC Porto. Nuno anlände i veckan till ett kylslaget Borås och är, trots väderomställningen, mycket glad över att vara på plats.

– Det känns fantastiskt att vara här och jag är väldigt glad över att få den här chansen. Jag tror att jag kan ge mycket till föreningen – jag kommer från en annan kultur, en annan fotboll och jag tror att mina erfarenheter från FC Porto kan mynna ut till något bra för IF Elfsborg.

Utöver femåriga akademiska studier inom den sportsliga fakulteten på University of Porto och fotbollspelare i FC Portos U17-lag har han en gedigen erfarenhet som internationell scout. I sin roll som scout har han under åren i FC Porto analyserat, rapporterat och scoutat flera välkända storspelare, runt om i hela världen. Idag presenteras han som ny assisterande manager i IF Elfsborg och senare under dagen träffar han spelare, fans och övrig stab.

– Detta är en stor möjlighet för mig, jag är ung och det är inte alltid lätt få liknande chanser i min ålder. Jag är beredd att ge all min kraft och hjälp för att föra IF Elfsborg på rätt väg. Idag träffar jag fans och spelare, något jag ser fram emot mycket. Första kontakten med spelare och fans är alltid viktig, avslutar Nuno De Almeida.

I december presenterades Linus Eriksson som ny målvaktstränare, han ersätter Ulf Thorsson. Linus har under sina senaste år arbetat som målvaktstränare för Östersunds FK och Svenska P17/P18 landslagen.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag är väldigt glad och taggad på att börja arbeta i föreningen och jag ser oerhört mycket fram emot den kommande säsongen. Jag är förväntansfull och vill verkligen nå framgång här, säger Linus.

 

Tränarstaben 2019

Jimmy Thelin – Manager

Nuno De Almeida – Assisterande manager

Miguel Beas – Assisterande manager/fitness

Linus Eriksson – Målvaktstränare

Dan Fransson – Performance/fitness

_________________________

Anders Svensson – Scout

Martin Andersson – Koordinator Fotboll