Premiären är avklarad efter en jämn drabbning mot Malmö FF på Borås Arena.

En premiär är alltid en premiär och på tisdagseftermiddagen var det årets första tävlingsmatch i U21 Allsvenskan Södra. För Elfsborgs del var det första matchen, för Malmö FF var det deras andra match i serien. Två lag främst baserade på U-truppspelare ställdes mot varandra i en match som blev totalt tämligen jämn.

Inledningen blev dock inte superb från hemmalaget. Malmö kom ut, lyckades att sätta press och Elfsborg lyckades inte komma ut med den inställningen som önskades. Efter 22 minuter kunde också Tim Prica sätta bollen bakom Tim Rönning efter att MFF lyckats erövra boll efter hög press lång upp i banan.
– Vi är lite besvikna över inledningen, det känns som om vi spelar in dem i matchen, men sedan kommer vi in i den och tar över i andra halvlek, säger tränare Tobias Linderoth.

0–1 i halvtid gav bränsle att jaga vidare efter en kvittering i andra halvlek – en halvlek som också var betydligt bättre sett till prestationen och genomförandet. Hemmalaget skapade ett antal chanser till kvittering, men bollen ville inte in och MFF kunde försvara sitt mål från första halvlek, som också blev matchens enda.
– Vi är missnöjda med resultatet men känner att vi kan bygga vidare på insatsen i andra halvlek. Med lite flyt hade vi gjort ett, två mål i dag. Nu får vi ta med oss det, komma ut mer aggressivt och bli mer tydliga i vad vi vill, avslutar Linderoth.

Nästa match i U21 Allsvenskan Södra är redan nästa tisdag då Elfsborg ställs mot Helsingborgs IF på bortaplan.

 

IF Elfsborg – Malmö FF 0–1 (0–1)

Mål: 0–1 Tim Prica 22′

31. Tim Rönning (mv), 2. Mattias Özgün, 6. Nattnael Zerai, 7. Anton Thorsson, 8. Tim Stålheden, 13. Eduart Iljazi, 14. Joakim Engström, 15. Filip Schyberg (K), 16. Johannes Vedin, 19. Jesper Sandberg Hesselgren, 26. Marokhy Ndione
Ersättare: 30. Camil Altun (mv) 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 17. Aleksandar Ceganjac, 18. Makwan Sawsani