Elfsborgs segertåg rullade vidare på skärtorsdagen när Örgryte besegrades med hela 6–1. 

Starten i U19 Allsvenskan Södra har minst sagt varit framgångsrik, men på skärtorsdagen skulle en stor utmaning stå framför laget då Örgryte IS gästade Borås Arena. Laget hade två vinster mot IFK Göteborg och Malmö FF, två respektingivande segrar. En tuff match på förhand – men Elfsborg å sin sida hade tre raka segrar varav de två senaste med 5–1 och matchen mot Örgryte skulle följa samma spår.

Elfsborg fick en bra inledning på matchen när Noah Söderberg satte 1–0 redan i den tredje minuten. När Jack Cooper Love sedan gjorde 2–0 i 12′ minuten spred sig ett lugn i laget som visste att de var inne på samma väg som i de övriga tre vinstmatcherna. Matchen var spelmässigt ganska jämn men det var hemmalaget som skapade chanser mestadels, men visst blev det lite nerv när Örgryte reducerade efter dryga halvtimman spelad, men knappt fem minuter senare hade Jesper Sandberg Hesselgren gjorde 3–1 och en komfortabel ledning att bygga vidare på inför andra halvlek.

Den andra halvleken var också fortsatt spelmässigt ganska jämn, men Elfsborg skapade några chanser kontinuerligt i matchen och framåt slutet kunde sedan Örgryte inte längre stå emot. Gustav Broman satte 4–1 med tio minuter kvar, Jesper Sandberg Hesselgren 5–1 i 90′ minuten och på stopptid kunde Aleksandar Ceganjac göra 6–1.

Elfsborg har därmed full pott efter fyra matcher och hela 16–2 på de senaste tre matcherna, och 19–3 totalt i målskillnad – en riktigt stark inledning. Den 26 april väntar nu Åtvidabergs FF på bortaplan.

 

IF Elfsborg – Örgryte IS 6–1 (3–1)
Mål: 1–0 Noah Söderberg 3′, 2–0 Jack Cooper Love 12′, 2–1 28′ 3–1 Jesper Sandberg Hesselgren 32′, 4–1 Gustav Broman 80′, 5–1 Jesper Sandberg Hesselgren 90′, 6–1 Aleksandar Ceganjac 90+4′
Startelva: 30. Camil Altun (mv),  3. Johannes Vedin, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 17. Gustav Broman (K), 19. Jesper Sandberg Hesselgren
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Makwan Sawsani, 14. Jonathan Levinsson, 15. Rasmus Swahn, 16. Kevin Liimatainen, 18. Aleksandar Ceganjac