Elfsborgs jakt på seger i U21 Allsvenskan får fortsätta efter att laget fått med sig ett nytt kryss.

Efter de inledande två förlusterna mot Malmö FF och Helsingborgs IF har Elfsborg lyckats sätta en bättre defensiv, men jakten på årets första seger i U21 Allsvenskan Södra har pågått under flera omgångar. Först kryssade laget mot BK Häcken i den mållösa bortamatchen, därefter oavgjort mot Kalmar FF i förra omgången i en bra U21-match. Nu var det dags för ny match när Elfsborg åkte till en tuff bortamatch mot Halmstads BK, ett lag som också hade två oavgjorda matcher med sig.
Det blev också en tuff och jämn match mellan två bra lag. Halmstad lyckades att ta ledningen efter kvarten spelad av den första halvleken. Elfsborg spelade upp sig i jakten på kvittering men fler mål bjöds det inte på i den första halvleken. Dock tog det inte mer än åtta minuter in i andra halvlek innan Elfsborg lyckades kvittera genom Anton Thorsson och Elfsborg fick lite vind i seglen.
Elfsborg försökte skapa några chanser, men istället kunde hemmalaget åter ta ledning i den 77’ minuten, denna gång på straff. En uppförsbacke kunde många tro, men Tim Stålheden ville annat när han bara minuten senare nickade in kvitteringen.
Slutresultatet skrevs till 2-2 och Elfsborg fick därmed en poäng ytterligare på kontot, men nu måste några poäng ytterligare trilla in för att inte vara bland de två lägst ner i tabellen när man drar ett streck efter sju omgångar. Här näst väntar IFK Göteborg på hemmaplan den 21 maj innan Falkenbergs FF tar emot i den avslutande bortamatchen den 28 maj.

 

Halmstad BK – IF Elfsborg 2–2 (1–0)

Mål: 1–0 16′, 1–1 Anton Thorsson 54′, 2–1 77′ str, 2–2 Tim Stålheden 78′

Startelva: 31. Tim Rönning (mv), 2. Jesper Manns, 4. Filip Schyberg (K), 5. Gustav Henriksson, 6. Joakim Engström, 7. Deniz Hümmet, 9. Prince Isaac Kouame, 11. Jesper Karlsson, 15. Oliver Zandén, 16. Anton Thorsson, 26. Marokhy Ndione
Ersättare: 30. Sebastian Jonsson (mv) 3. Johannes Vedin, 8. Tim Stålheden, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 12. Aleksandar Ceganjac, 13. Eduart Iljazi, 14. Noah Söderberg