Under onsdagen väntar ny match för IF Elfsborg när de Allsvenska nykomlingarna AFC Eskilstuna kommer på besök! Kolla in truppen och läs om förutsättningarna inför matchen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 9
IF Elfsborg – AFC Eskilstuna
Borås Arena, onsdag 15 maj, avspark 19:00
Köp dina biljetter hos något av våra biljettombud City Knalleland, City Gross och Willys eller på webben via elfsborg.se.
Köp matchbiljett på webben: https://elfsborg.ebiljett.nu/Home/Tickets/272/false
Köp seriebiljett: http://elfsborg.se/seriebiljett-2019/

Truppen

Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning.
Frederik Holst, Jesper Manns, Stian Rode Gregersen, Jon Jönsson, Gustav Henriksson, Joakim Nilsson, Simon Strand, Samuel Holmén, Robert Gojani, Deniz Hümmet, Stefan Ishizaki, Jonathan Levi, Jesper Karlsson, Pawel Cibicki, Kevin Kabran, Simon Lundevall.

Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Rami Kaib (skada, vad, rehab)

Förlusten i söndagens toppmöte mot Malmö FF sved. Ett viljestarkt, vågat och offensivt IF Elfsborg satte tidigt hög press på hemmalaget. Elfsborg skapade flera farliga målchanser under den första halvtimmen men en tidig utvisning på Simon Olsson påverkade lagets framfart. Mittbacken Joakim Nilsson var nöjd med IF Elfsborgs inledande 30 minuter.
Vi pratade om att vi ville spela som vi har gjort på Borås Arena. Att vi ville ha ett lag som pressade högt och stod högt med backlinjen. Detta gjorde att vi blev mer kompakta och kunde vinna bollen högt uppe i banan. Vi visste att vi var i bra form och ville fortsätta på den vågen, säger Joakim Nilsson.

Fram till utvisningen spelade vi en jättebra fotboll. Jag tycker absolut att vi var det bättre laget, skapade mycket chanser och flera hörnor och lägen mot ett mycket bra motstånd, vilket vi måste ta med oss. När vi fick en spelare utvisad blev det tufft. Ny match väntar IF Elfsborg under onsdagen. De Allsvenska nykomlingarna AFC Eskilstuna gästar Borås Arena.
För oss är det bara tre poäng som gäller. Det är den inställningen vi har. Det är skönt att det är match så tätt inpå en sådan förlust som i söndags, säger Nilsson. Vi vill spela vårat spel och om vi gör det som vi har gjort hittills så tror jag att vi kommer att gå segrande ur den här striden.

Närmar 7000 sålda biljetter presenterades under den senaste hemmamatchen mot IFK Norrköping. Ett härligt publiktryck och en fantastisk inramning.
Det var fantastiskt, säger Joakim Nilsson. Det är alltid kul när det är mycket publik på Borås Arena. Det blir en extra härlig känsla och när vi väl fick momentum i matchen så kände man att det blev ett extra tryck, och det tror jag att motståndarna kände också. Jag hoppas att det kommer minst lika många mot AFC Eskilstuna – vi behöver det, avslutar Joakim Nilsson

 

LAGENS SENASTE MATCHER

IF Elfsborg (O-V-V-O-F)
14 april: IF Elfsborg – GIF Sundsvall 3-1
19 april: Östersunds FK – IF Elfsborg 1-1
24 april: IF Elfsborg – Örebro SK 4-2
27 april: IK Sirius – IF Elfsborg 2-4
6 maj: IF Elfsborg – IFK Norrköping 0-0
12 maj: Malmö FF – IF Elfsborg 4-1

AFC Eskilstuna (F-F-F-F-O)
21 april: Hammarby IF – AFC Eskilstuna 3-1
24 april: AFC Eskilstuna – Östersunds FK 0-1
28 april: BK Häcken – AFC Eskilstuna 4-1
4 maj: AIK – AFC Eskilstuna 2-1
11 maj: AFC Eskilstuna – Falkenbergs FF 0-0

LAGENS POÄNGLIGOR

IF Elfsborg

Pawel Cibicki 4 (4+0)
Jonathan Levi 4 (2+2)
Samuel Holmén 3 (2+1)
Robert Gojani 3 (0+3)
Kevin Kabran 3 (0+3)

AFC Eskilstuna
Adi Nalic 5 (2+3)
Samuel Nnamani 3 (3+0)
Gustav Jarl 2 (0+2)
Denni Avdic 1 (1+0)